A Gloster vezetőségének döntése nyomán a P92 IT Solutions Kft. tulajdonosa, több magánbefektető és a társaság MRP-szervezete zárt körű tőkeemelésben vesz részt – áll a vállalat közleményében.

20210517 Budapest Gloster Infokommunikációs Nyrt.
Fotó: Vémi Zoltán / VG

A cégvezetés a vállalat alaptőkéjének feltételes – a tőkeemelési eljárás eredményétől függő – megemeléséről döntött, melyet az igazgatóság a végleges kötelezettségvállalási nyilatkozatok befektetők általi leadását és a jegyzésre kerülő részvények ellenértékének megfizetését követően újabb döntésével fog véglegesíteni. 

A tőkeemelés keretében a pénzbeli hozzájárulás ellenértékeként a Gloster összesen 231 886 darab 230 447 628 forint összkibocsátási értékű, új dematerializált törzsrészvényt bocsát ki, darabonként 993,8 forintos részvényátlagáron. Az új részvényhez fűződő részvényesi jogok megegyeznek a társaság tőkeemelése előtt kibocsátott azonos részvénysorozatú részvényeihez fűződő részvényesi jogokkal. 

A Gloster vezetősége hozzátette: tekintettel arra, hogy a Gloster üzleti folyamatai megkívánják, hogy a tőkebevonást a kibocsátó a lehető leggyorsabban eszközölje, az elsőbbségi joggyakorlás pedig ebben a folyamatban akár egy hónapos késedelmet is okozhatna, az igazgatóság a határozatával kizárta a Gloster befektetőkön kívüli részvényeseinek jegyzési és új részvények átvételére vonatkozó elsőbbségi jogát – olvasható a vállalat közleményében.

Nő, mint a gomba a Gloster, a pesti technológiai cége

Több mint negyedével, 1,41 milliárd forintra ugrott a Gloster nyitott rendelésállománya az első fél év végére.