Egy héten belül új termékekről ránthatja le a leplet az Apple, legalábbis erre enged következtetni az az október 30-i bemutató eseményre szóló meghívó, amit kedden küldött ki a technológiai óriás – számolt be kedden a CNBC.

Apple Store
Fotó: AFP

A jövő hétfőn, New York-i idő szerint este nyolckor kezdődő prezentációt a vállalat honlapján közvetítik majd, ahol a beszámolók alapján az új Mac laptopjait mutathatja be a gyártó. Ezt a spekulációt erősíti, hogy az Apple iMac és néhány MacBook modell idén még nem kapott frissítést, az Apple weboldalán pedig egy animált Finder logó fogadja a látogatókat, utóbbi egy Mac-es alkalmazás.

Az Apple meghívójában az "ijesztően gyors" szlogen szerepel, ami csipes híreket sejtet, és egyúttal a közelgő Halloweenre is utal.

Az Apple jelenleg kapható laptopjaiban M2-néven futó csipek futnak, a gyártó pedig a várakozások alapján hamarosan gyorsabb új generációs M3-as csipekkel rukkolhat elő, hogy fellendítse a Mac-es eladásokat, amelyek éves szinten hét százalékkal csökkentek az idei második negyedévben.

A cupertinói székhelyű vállalat szeptemberben az Apple Campuson mutatta be új iPhone és Apple Watch modelljeit, az október végi termékbemutató azonban úgy tűnik, hogy egy tisztán online esemény lesz.

Az Apple részvényei 0,3 százalékkal kerültek feljebb a keddi tengerentúli kereskedés hajrájában, idén pedig 34 százalékot erősödött az árfolyam.

Leteszteltük, hogy tényleg az iPhone 15 Pro lehet-e a legjobb játékkonzol

Az Apple a legfrissebb iPhone-generációval olyan vizeket szeretne meghódítani, ahol a mobiltelefonok eddig csak mellékes lehetőségnek számítottak. Az iPhone 15 Pro modellek az ígéretek szerint a világ legjobb játékkonzoljai lesznek, és az Xbox vagy Playstation AAA kategóriás játékait is képesek lesznek futtatni. Az elképzelés, hogy egy olyan cím, mint a Death Stranding, elférhet a zsebünkben, nagyon csábító lehet a videójátékok szerelmesei számára.