A K&H Bank hitelállománya egy év alatt 8 százalékkal bővült, és elérte a 2773 milliárd forintot. A bank az év első kilenc hónapjában 454 milliárd forintnyi új hitelt nyújtott, a vállalati hitelek állománya egy év alatt 12 százalékkal bővült. A pénzintézet továbbra is erős pozíciókkal rendelkezik a lakáshitelpiacon, a harmadik negyedévben minden hatodik új lakáshitelt a K&H folyósított.

Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Guy Libot, a K&H Csoport vezérigazgatója elmondta, hogy az idei év első kilenc hónapjában a K&H jó teljesítményt nyújtott – az adózás utáni nyereség elérte a 70,8 milliárd forintot.

Az eredmények hajtóerejét a hitelezés és a bővülő ügyfélbázis adta – mondta a vezérigazgató.

 

Idén a K&H-nak ítélték a „Magyarország legjobb digitális bankja” címet

A vállalati hitelezésben különösen sikeres volt a bank. A január–szeptemberi időszakban a pénzintézet lakossági ügyfeleinek száma meghaladta a 821 ezret, ami éves szinten 5 százalékos növekedést jelent. A rendszeres jövedelem-átutalással rendelkező ügyfeleik száma átlépte az 568 ezret. Új mobilbankjuk a magyar pénzügyi szektorban elsőként támogatja a hangalapú digitális forintátutalásokat. Kate új szolgáltatása egyedi és innovatív megoldás a magyar pénzügyi piacon, amely jelentősen megkönnyíti ügyfeleik számára pénzügyeik intézését. Idén a K&H-nak ítélték a „Magyarország legjobb digitális bankja” címet. Emellett környezetvédelmi, társadalmi és vállalatirányítási erőfeszítéseik elismeréseképpen a Euromoney a 2023-as év Legjobb fenntarthatósági bankjának választotta a K&H-t Magyarországon.

A vezérigazgató jelezte: az elmúlt években saját működésük nettó szén-dioxid-kibocsátását nullára csökkentették, és mind a vállalati, mind a lakossági üzletágban folyamatosan növelik a karbonsemleges tevékenységek finanszírozását olyan meglévő és új termékekkel, amelyeknek pozitív hatása van a környezetre. Ezt a megközelítést felelős befektetési alapjaik esetében is alkalmazzák – mondta Guy Libot.

Kitűnőek 2023 első kilenc hónapjának eredményei

A K&H Bank 70,8 milliárd forintos adózás utáni nyereséget ért el. A teljes hitelállomány egy év alatt 8 százalékkal 2773 milliárd forintra nőtt, míg az új vállalati és lakossági hitelek volumene elérte a 454 milliárd forintot 2023. január-szeptemberében. A vállalati hitelezés éves szinten dinamikusan, 12 százalékkal bővült, ami meghaladta a piac növekedési rátáját. Így szeptember végére a bank vállalati hitelpiaci részesedése elérte a 10,1 százalékot az egy évvel korábbi 9,4 százalék után. 

A hitelintézet továbbra is aktívan részt vesznek a vállalkozások működését és fejlesztéseit célzó, államilag támogatott finanszírozási programokban.

2023 szeptember végén a K&H teljes szerződött állománya a Széchenyi Kártya programban elérte a 200 milliárd forintot, a Baross Gábor hitelprogramban pedig a 123 milliárd forintot. Ez utóbbi programban a piaci részesedésük 14,5 százalékos – jelezte Gombás Attila, a K&H Csoport pénzügyi vezetője.