Az ANY Biztonsági Nyomda szállítja a 2024-ben sorra kerülő választások nyomtatványait – jelentette be szerda délután a honlapján a nyomdatársaság.

A jövő évi önkormányzati és európai parlamenti választásokra is az ANY Biztonsági Nyomda szállítja a nyomtatványokat. 
Fotó: Kovács Tamás / MTI

A Nemzeti Választási Iroda december 13-án kötött keretszerződést a Nyomdával az európai parlamenti képviselők választása, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők általános választása, valamint az időközi választások, helyi népszavazások központi nyomdai termékeinek és szolgáltatásainak beszerzésére. 

A szerződés keretösszege nettó 2,89 milliárd forint. 

A társaság több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a választási nyomtatványok, a hozzá tartozó biztonsági és logisztikai feladatok teljes körű ellátásában. A Nyomda gyártja majd mind a hazai szavazókörökben, mind a külképviseleteken, mind pedig a levélben szavazók részére a hamisítás elleni biztonsági védelemmel ellátott nyomtatványokat. 

Szintén a Nyomda feladata lesz a szavazáshoz szükséges egyéb nyomdai szolgáltatások nyújtása és a választási kellékek szállítása.

A nyomdacég múlt héten is jó hírt közölt a befektetőkkel, amikor bejelentette, a következő tíz évben ő gyártja majd az új biometrikus azonosítókkal ellátott ghánai útleveleket. A Biometric Travel Solutions partnercéggel kötött hosszú távú szerződés 2024-től tíz évre szól, keretösszege 44,9 millió dollár, mintegy 15,9 milliárd forint. 

 

Az ANY-részvényekkel szerda délután félszázalékos pluszban kereskedtek, 18 millió forintos forgalomban. Idén kiemelkedő hozamot szállított a hagyományosan bőkezű osztalékfizető amely január eleje óta 50 százalékkal drágult.