Vételre ajánlja, 12 havi horizonton 10,5 eurós célárral a zsíros osztalékot fizető, vártnál jobbat jelentő Graphisoft Parkot szerdán közzétett elemzésében a Wood. A napon belüli 9,16 eurós árfolyam mellett a célár közel 15 százalékos felértékelődési potenciált jelent. Az elemzés a BÉT piacfejlesztési programja keretében készült.

Startup House2_Graphisoft Park UJ RESZ
20171104 Budapest A Graphisoft Park egy ipari park, mely az egykori óbudai gázgyári terület szívében, közvetlenül a Duna-parton fekvő 16 hektáros zöldterületen terül el. Átadás Fotó: Világgazdaság Kapott kép! 20171104 Budapest 
A Graphisoft Park egy ipari park, mely az egykori óbudai gázgyári terület szívében, közvetlenül a Duna-parton fekvő 16 hektáros zöldterületen terül el. 
Átadás 

Fotó: Világgazdaság 
Kapott kép!
Fotó: Világgazdaság 

Újabb évet zárt növekvő bevételekkel a Graphisoft Park. Az ingatlantársaságok esetében kiemelten figyelt FFO (operatív pénzeszközök) értéke megközelítette a 15 millió eurót, miközben a 0,5-0,6-szeres árfolyam/könyv szerinti értéken forog. Ezért 

a Wood elemzői továbbra is vonzó befektetésnek tartják a papírt. 

Annál is inkább, mert a közgyűlésnek javasolt részvényenkénti 0,7 eurós csaknem 8 százalékos hozamot jelent. A pro forma eredmény 90 százalékát idén májusban euróban fizetik ki. A jelentésben a vezetőség kiemelte: a részvényeseket arra ösztönzik, hogy egyeztessenek értékpapírszámla-vezetőikkel a változás technikai és költséghatásáról. Különös tekintettel kell lenni az euróban kapott osztalékok fogadásának és jóváírásának folyamatára, amely szolgáltatónként eltérő lehet. 

Az osztalék továbbra is fontos eleme a részvények sztorijának.

Az elmúlt tíz évben egy befektetés a Graphisoft Parkba évi 16 százalékos hozamot hozott az osztalék újrabefektetésével. 

 

A Wood szerint a Graphisoft Park folytathatja a hitelállomány leépítését, bővítheti ingatlanportfólióját, de növelheti a részvényesi kifizetéseket is, 10 százalék fölé emelve az osztalékhozamot. Fontos a portfólió magas (95 százalékos) kihasználtsága és az indexálás révén felsrófolt bérleti díj. Ezek révén tavaly 14 százalékkal növelte rendszeres bevételét a társaság. 

Ugyanakkor az egy évvel korábbi 215 millió euróról 212 millió euróra csökkentet az állóeszközök értéke. Ami már szinte csak kozmetikai kiigazítás a korábban rögzített és végrehajtott leépítéshez képest. A pandémia előtt még 250 millió eurót könyveltek ezen a soron.