Kedd reggel is folytatódik az AutoWallis részvényeinek ralija, a magyar autókereskedő csoport árfolyama kilenc százalékkal, 165 forintig szaladt fel a kereskedést követő szűk egy órájában.

A,Rocket,Flies,Over,A,Stack,Of,Coins,Against,The
A hét eleje óta már 25 százalékot drágult az AutoWallis-részvénye. Fotó: Shutterstock

A pesti prémium kategóriás papírja hétfőn 16 százalékkal drágult sok száz millió forintos forgalomban. A vételi erő egyelőre kitart, ma reggel is kiemelkedő, 280 milliós forgalomban zsákolták a részvényt a befektetők.  

A kispapír azt követően gyújtotta be a rakétákat, hogy a Concorde pénteken kiadott elemzésében 70 százalékos hozampotenciált jelentő, 218 forintos célárat határozott meg a részvényre, vételre ajánlva azokat. 

A kedd délelőtti, 165 forintos kereskedési árfolyam mellett még további 32 százalékos tartalék lehet a papírban a brókerház értékelése alapján.

Hétfőn egy felvásárlási hír is támogatta az árfolyamemelkedést, az AutoWallis ugyanis bejelentette, a cseh Stratos Auto BMW-üzletágának megszerzésével erősíti régiós pozícióját, az alkuval a helyi BMW-piac közel tíz százalékát szerezheti meg.

A társaság 2023-ban újabb rekordévet zárt, öt évvel ezelőtti tőzsdére lépése óta pedig megnégyszerezte árbevételét, miközben nyeresége a tízszeresére ugrott. A tavalyi növekedést is akvizíciók támogatták az organikus bővülés mellett, így a már döntően régiós jelenlétű vállalat 366 milliárd forintos árbevételt és 20 milliárd forintos EBITDA-t ért el, az egy részvényre jutó nyeresége pedig 21 forint fölé emelkedett.

Az AutoWallis árfolyama 2024-től
 

A hét eleji árfolyamrobbanással együtt idén már 42 százalékos ralit tudhat maga mögött az AutoWallis.