Pár napnyi pihenő után ismét begyújtotta a rakétákat az AutoWallis. Az autós társaság részvényei 6 százalékkal lőttek ki a csütörtök délelőtti kereskedésben a Budapesti Értéktőzsdén.

20220921 Budapest A pesti tőzsde autós vállalata, az AutoWallis befektetői tájékoztató keretében ismertette  friss járműpiaci és stratégiai várakozásait.Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG
Folytatódik az AutoWallis-rali a pesti tőzsdén. Fotó: Kallus György/Világgazdaság

A papírral közel hatvanmilliós forgalom mellett 155 forintos árfolyam felett is kötöttek üzletet, a kurzus ezzel célba vette az egy hete beállított, éves csúcsot.

A prémium kategóriás társaság reggel újabb jó hírt közölt, ami megágyazhatott az árfolyam-emelkedésnek: a magyar társaság megszerezte a kínai Geely Auto Group által gyártott, új energiaforrású, Farizon márkájú haszonjárművek kizárólagos forgalmazási jogait nyolc közép-kelet-európai országban.

Az AutoWallis márciusban futószalagon szállítja a hasonló híreket. Egy hete arról számolt be, hogy Bosznia-Hercegovinában, Koszovóban, Montenegróban és Szerbiában is megszerezte a SsangYong importőri jogait, ezt megelőzően pedig a cseh Stratos Auto BMW-üzletágát szerezte meg a társaság.

A részvényt a Concorde elemzőinek március eleji céláremelése állította emelkedő pályára, amiben 218 forintra taksálták a értékét. Ez az elemzés közzétételekor 70 százalékos felértékelődési lehetőséget jelentett, amiből fél hónap alatt 16 százalék be is épült a kurzusba.

 

A tegnapi, 148 forintos záróár mellett is bőségesen maradt tér a további emelkedésre, a Concorde árfolyam-várakozása alapján még 47 százalékot ralizhat a részvény.