Felemásan indult a hétfői kereskedés, végül alig változott a Budapesti Értéktőzsde részvényindexének értéke: a BUX 16,71 pontos, azaz 0,03 százalékos emelkedéssel, 66 544,12 ponton zárt. A részvénypiac forgalma 11,3 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

Bét
tőzsde
bux
Jelképes növekedéssel zárt a BUX / Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Átlag feletti volt a forgalom, a vezető részvények között a legnagyobb, 1 százalékos emelkedést a Magyar Telekom könyvelhette el – mondta Szemán Péter, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője az MTI-nek. Hírek nem érkeztek a vezető részvényekkel kapcsolatban – tette hozzá.

Equilor Trader

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor!
A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt.

  • A Mol 16 forinttal, 0,52 százalékkal, 3066 forintra erősödött 2,3 milliárd forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 25 forinttal, 0,15 százalékkal, 17 000 forintra csökkent, forgalmuk 4,9 milliárd forintot tett ki.
  • A Magyar Telekom árfolyama 10 forinttal, 1,1 százalékkal, 919 forintra nőtt, forgalma 605,9 millió forint volt.
  • A Richter-papírok árfolyama 70 forinttal, 0,74 százalékkal, 9350 forintra esett, a részvények forgalma 2,5 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 6179,38 ponton zárt hétfőn, ez 13,8 pontos, 0,22 százalékos emelkedés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Drámai fordulat a megtakarításoknál: az állampapír már nem kell, ebbe fektet inkább a lakosság

Visszaesett februárban a háztartások megtakarítási kedve, a kedvező piaci széljárásnak köszönhetően így is tovább gyarapodott a lakosság hazai értékpapírvagyona. A háztartások kezében lévő állampapírok összértéke másfél év óta először csökkent, a befektetési alapok népszerűsége viszont továbbra is töretlen. Busásan kifizetődött a tőzsdéző kevesek kockázatvállalása.