A várakozásokat felülmúló első negyedéves profitszámokról jelentett a Morgan Stanley. A keddi beszámolóból kiderült, az amerikai nagybank 15,14 milliárd dolláros bevétellel zárt, szemben az elemzők által várt 14,41 milliárd dollárral. Több lett a profit is a reméltnél, egy részvényre szétosztva 1,66 dollár helyett 2,02 dollár.

Morgan Stanley Ahead Of Earnings Figures
Fotó: GettyImages

A jelentési szezonban a vezető bankok többsége már közzétette első negyedéves számait, a múlt héten a JPMorgan Chase, a Wells Fargo, valamint a Citigroup is pozitív meglepetést okozott, a sort hétfőn a Goldman Sachs folytatta.

A Morgan Stanley összesített nyeresége (3,4 milliárd dollár) magasabb lett a bázisidőszakban realizált hárommilliárdnál is. Rengeteget nőtt a bank által kezelt ügyfélvagyon is, amely már több mint 7000 milliárd dollár. Jó esély van rá, hogy a keddi kereskedésben a részvények fölfelé induljanak el, amit a befektetők már toporogva várhatnak, hiszen az MS-papírok idén messze alulteljesítők, az árfolyam 7 százalékos mínuszban van 2024-ben.

A Reuters szerint mindenképp pozitívum, hogy a Morgannél két év pangás után feltámadt a befektetési banki tevékenység, miután a nagyvállalatok rekordközeli adósságpapírt bocsátottak ki és a tőkepiacokon általában véve megnőtt az aktivitás.