Vélemény

Amikor rossz a jó döntések marketingje

„A biztosítók egymás közti esztelen versenye miatt a kgfb olyan szenzitív téma lett, hogy az átlag magyar felháborodik, és azonnal új biztosítót keres, ha biztosításának éves díja három korsó sör árával megemelkedik.”

Európa túlkomplikált uniója

Az EU felépítésének, működésének bonyolultsága megnehezíti az unió számára, hogy a válságos időszakokban megfelelően tudjon fellépni – írja véleménycikkében a Princeton Egyetem professzora.

A jövő versenyképes Magyarországa

A jövő versenyképes Magyarországát elsősorban a humán erőforrás fejlesztésére kell alapozni – véli Bartha Attila, az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont kutatója.

Környezetpusztító farmok

Napjainkban a mezőgazdaság nem képes annyira magára irányítani a politikusok figyelmét, amennyire megérdemelné – véli Edward Mabaya, a Cornell Egyetem kutatója és Maxwell Gomera, az ENSZ környezetvédelmi szakembere.

Dőlnek a dominók

A befektetők 2017 nagy részében figyelmen kívül hagyták a fokozatosan emelkedő amerikai kamatokból adódó potenciális kockázatokat, annak ellenére, hogy a dollár a világpénz, és a világ jelentős része dollárban van eladósodva.

Donald Trump túlbonyolított protekcionizmusa

Trump azt szeretné hinni, hogy az exportkvóták kikényszerítése és a hazai importőröknek nyújtott vámmentesség kedvező az USA-nak – írja véleménycikkében Anne O. Krueger.

Világgazdaság Piactér