Vélemény

Németország ideje

Ki vezeti az Európai Uniót? Közvetlenül a német parlamenti választások előtt ez igen időszerű kérdés.

Bérrobbanás előtt a régió

A bérnövekedés várható fokozódása és az egyre kritikusabb munkaerőhiány a termelékenység és versenyképesség növelésére irányuló beruházásokra kényszerítheti a vállalatokat.

A szankcióbumeráng

Már három éve, hogy Oroszország a nyugati országok által élesített, a kelet-ukrajnai inváziót megtorló intézkedésekre adott válaszként embargót alkalmazott az ellene szankciót bevezető országokra.

Ma már minden a digitalizáción múlik

Az ország jövőbeli versenyképességének egyik kulcsa, hogy már ma megfelelő szinten foglalkozzunk a digitalizációval – véli Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Szakítani a mítoszokkal

A digitalizáció önmagában nem elegendő, hiszen azzal még nem reagálunk a legnagyobb változásra, ami fogyasztók, az ügyfelek gondolkodásában és viselkedésében érhető tetten – véli az UNIQA Biztosító vezérigazgatója.

Nagy pályás lehet a Diagon

Összeszedni a kapcsolati tőkét és megtanulni a nagy pályán játszani – ezt várja az ELITE programtól Kern József.

Bevezetni az eurót, meg nem is

A magyar gazdaság jól járhat, ha középtávon bevezeti az eurót, ám most még nem elég érett hozzá a gazdaság – véli Virovácz Péter, az ING Bank vezető közgazdásza.

A hiányzó infláció rejtélye

A Nemzetközi Fizetések Bankja Szerint itt az idő, hogy a vezető jegybankok 2 százalékról 0 százalékra csökkentsék az inflációs célt.

Világgazdaság Piactér