Vélemény

A tőkebeáramlás tartósságának kulcsa

A multinacionális cégek számára nem kifejezetten a nettó bér a releváns mutatószám, hanem az egységnyi termék előállításához szükséges munkaerő ára.

Eső után köpönyeg

A személyes adatok kezelésének egységes keretrendszerének (GDPR) hatálybalépését követően az európai cégek 30 százaléka még mindig nem felel meg a követelményeknek.

Amerika középszerűvé tétele

A Trump-admi­niszt­ráció önkényesen biztosít kedvezményeket cégeknek, vagy pénzügyi ösztönzőket bizonyos vállalati döntésekhez, amelyeknek amúgy nincs sok közük gazdaságpolitikai megfontolásokhoz. Vélemény.

A bizalom ereje

Az elmúlt hónapokban szinte naponta születtek elemzések, amelyek egy közeledő újabb gazdasági válság esélyét taglalták.

Milyen kapitalizmust szeretnénk?

A stakeholder kapitalizmus a társadalom megbízottjaiként tekint a magánvállalatokra, és egyértelműen a legjobb választ adja a mostani társadalmi és környezeti kihívásokra. Vélemény,

Gasztroenterológiával bővít az Affidea

Azok az egészségügyi rendszerek működnek magas színvonalon és hatékonyan, ahol a közösségi és magánfinanszírozás együttműködik mind az állami, mind pedig a magán-ellátórendszerrel. Interjú.

Teflongazdaság

Hazánk külső sérülékenysége a töredékére csökkent az elmúlt években, a háztartások nettó pénzügyi vagyona több mint háromszorosára nőtt. Vélemény.
Világgazdaság Piactér