Vélemény

Magányos sasok a horizonton

Magyarország mára kikerült abból a kimondott-kimondatlan karanténból, amely nem is olyan rég még a hazai M&A-piacot jellemezte – véli Apáthy Ervin, a PwC Magyarország Corporate Finance igazgatója.

Juncker: Eső előtt köpönyeg Európának

„A december 15-én sorra kerülő euróövezeti csúcstalálkozón huszonhét uniós tagállam vezetői vitatják meg a soron következő lépéseket” – írja Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke.

Több új cég léphet be a magyar tőzsdére jövőre

A tavalyi évhez hasonlóan 2017-et is pozitív eredménnyel zárhatja a magyar tőzsde – mondta a Világgazdaságnak adott interjúban Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde elnök-vezérigazgató.

Technológia a kulcs a közügyekben is

„Össztársadalmi előnyökkel jár, ha mindennapi ügyeink kezelését a technológia alkalmazásával tesszük mind hatékonyabbá” – írja Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A kórházak krónikus eladósodása felszámolható

„Kórházanként eltérő okok vezetnek az eladósodáshoz, ezért az adósságkezelés programja is több összetevőből kell hogy álljon” – írja Ivády Vilmos, egészségügyi közgazdász.

Megtorpanás

A CSR nem egy divatszó, nem egy marketingeszköz és nem egy kipipálandó feladat. A CSR egy vállalatvezetési szemléletmód – véli Lakatos Zsófia, a Magyar PR Szövetség elnöke.

Szenved az olasz gazdaság az eurózónában

Az utóbbi években azonban nagy figyelem irányult Olaszországra – véli Pogátsa Zoltán közgazdász, a Nyugat-magyarországi Egyetem docense.

Elégedetlenségünk globalizációja

Joseph E. Stiglitz szerint azért csökken a munkahelyek száma, mert a termelékenység növekedése meghaladja a kereslet növekedését.

A rugalmas árfolyamok csalóka előnyei

Az amerikai dollár erőssége világszerte kulcsfontosságú előrejelzője az aggregált külkereskedelmi volumennek és a fogyasztói, termelői árindexnek – Gita Gopinath, a Harvard Egyetem közgazdász­professzora.

Világgazdaság Piactér