Vélemény

A Trump-trauma

Az elmúlt pár hét legfőbb piacbefolyásoló eseménye a Donald Trump körül botránysorozat volt, amely beszédtémája a gazdasági és politikai elemzőknek.

Jegybankok szabálykeresőben

Keresik a kiutat a nem szokványos monetáris politika világából a nagy jegybankok, ám több jel utal rá, hogy bevett gyakorlattá válik mindaz, ami korábban rendhagyónak számított.

Mi fán terem a nyugdíjas-szövetkezet?

A kormány a nyugdíjasok munkába csábításával kívánja enyhíteni a szorító munkaerőhiányt, s ennek érdekében meghökkentő javaslatot terjesztett elő.

Deutsch: Több módszerrel is próbálkozik a kormány

A magyar kormány és az Európai Unió sem adta fel a nagy nemzetközi internetes cégek megadóztatását, de a folyamat lassan halad – nyilatkozta a Világgazdaságnak Deutsch Tamás, a Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos.

„Előreléptünk Franciaország óta”

A generációváltás elkezdődött a válogatottnál, de Bernd Storck nem tervez 11 tinédzsert a pályára küldeni. Továbbra sem a kor számít, csak a teljesítmény. Interjú.

Energiagazdaság és környezetvédelem

Az alacsony szénfelhasználású jövő biztosításához és a klímaváltozás kezeléséhez világszerte növelni kell a megújuló energiába való befektetéseket.

Ketyeg az óra

A jövő évtől az elkövetkezendő időszak legjelentősebb változásai elé néz a nemzetközi számviteli szakma.

Világgazdaság Piactér