Vélemény

Már nem minden fekete és fehér az oktatásban

Bár a tankerületi központokhoz tartozó iskolák közül majd minden harmadikra jut egy betöltetlen pedagógusállás, mindenütt találunk megoldást – mondta lapunknak Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese.

Sok hűhó – miért is?

Jolly joker lehet, ha egy teljes EU-t átívelő végső, magánszemély tulajdonosi nyilvántartás létrejön – véli Jalsovszky Pál, a Jalsovszky Ügyvédi Iroda vezető partnere.

Az egyik szemünk sír, a másik versenyképes

Valóban javult a versenyképességi pontszámunk és a helyezésünk is, de összességében az elmúlt egy évtizedben érdemi előrelépésről nem beszélhetünk.

A klímaváltozás megakasztása

A piacok ereje jelentősnek tekinthető az energia- és földhasználatban történő radikális változások előmozdítására – véli Jules Kortenhorst, a Rocky Mountain Institute vezérigazgatója.

Roubini: A világgazdaság három lehetséges forgatókönyve

„Ha a világgazdaság éppen csak átevickél a felmerülő nehézségeken, ahogy az valószínűnek látszik, akkor három-négy éven belül egy jóval kedvezőtlenebb helyzet állhat elő” – írja Nouriel Roubini, a New York-i Egyetem közgazdász- professzora, a Roubini Macro Associates elnöke.

A külpiacokon erősítene a Poli-Farbe

A nyugat-balkáni piacok után Ausztriában, Svájcban és Németországban is versenyképes exportőrként lépne fel a festék- és vakolatgyártó Poli-Farbe Vegyipari Kft.

Modern kori tulipánmánia?

A Bitcoin megjelenése és az utóbbi években látott felemelkedése a témával foglalkozó elemzőket és befektetőket is erősen megosztja.

Az eurózóna három lehetősége

Ha megjelennek a növekvő költségdivergenciák jelei, akkor az eurózóna-tagállamok közötti kamatkülönbségek gyorsabban fognak nőni, mint ahogy az a válság előtt történt.

Világgazdaság Piactér