Vélemény

Magyarország európai megítélése

Cseppet sem mellékes tehát, hogy az Európai Bizottság milyen országjelentést tett márciusban közzé Magyarországról a 2018-as európai szemeszter keretében.

Osztalékstop a PannErgynél

Sikeres évet zárt tavaly a PannErgy, ám az igazgatóság ennek ellenére sem javasol osztalékfizetést a közgyűlésnek, inkább a győri beruházásra tartalékolnak.

A Doing Business jelentés ábécéje

Nem értek egyet azzal az uralkodó nézettel, hogy a magasabb adókulcsok szükségszerűen rossz hatással vannak a gazdaságra – írja a Brookings Intézet vendég vezető kutatója.

Az adóelkerülés elleni küzdelem jobb módja

Az adóverseny leállításának egyetlen módja a globális együttműködés – véli José Antonio Ocampo, a kolumbiai központi bank igazgatótanácsának tagja.

A cél a skandináv és az arab piac

Üzembővítésre, új piacok meghódítására készül az egyelőre főleg belföldön értékesítő Herbária Gyógynövényfeldolgozó és Kereskedelmi Zrt.

A gazdasági évnyitó mérlege

Idén elkezdődik a versenyképességi fordulat, az eddigi kudarc okait azonban nem tudni – véli Karsai Gábor, a GKI Gazdaságkutató vezérigazgató-helyettese.

Trump vámháborúja

Az amerikai elnök, aki hetvenéves koráig nem foglalkozott közügyekkel, jó populistaként olyat ígér, amit az emberek hallani akarnak – írja elemzésében Bod Péter Ákos, a Corvinus professzora.

A blokkláncról szóló vágyálom

Valójában a blokklánc minden idők egyik leginkább túlértékelt, hatalmas felhajtással övezett technológiájának számít – állítják neves közgazdászok.

Világgazdaság Piactér