Magyar gazdaság

A területalapú források domináltak

Közvetlen támogatásként a tavalyi első negyedéves összeg ötszörösét kaphatták kézhez a gazdálkodók az idei első három hónapban, míg például a 2014–2020 közötti időszakra előirányzott vidékfejlesztési forrásoknak csupán 13 százalékához jutottak hozzá – derül ki az Agrárgazdasági Kutató Intézet pénzügyi hírleveléből.

Szárnyakat kaptak a futballmezek

Innovatív nemzeti sportmárkává tennék alapítói a 2Rule-t. Ambiciózusak a célok, több magyar futballklub után egyszer az olimpiai csapat felszereléséről is visszaköszönhet a szárnyas logó.

Szükség van-e még több új lakásra?

Túlfejlesztésbe még a minimális áfa hatására sem fordult az újlakás-piac. Továbbra is nagy a kereslet, de a drágulás miatt lassul a pörgés, már a használt ingatlanok körében is.

Felkészült a Mol az üzemanyagok iránti kereslet csökkenésére

A Mol-csoport 2030-ig szóló stratégiája az érintett országok nemzetgazdasági érdeke is, hiszen valamennyien jól járnak a technológiailag fejlett, a piaci változásokra reagálni képes üzemekkel – mondta a Világgazdaságnak Világi Oszkár. A Mol-csoport innovatív üzletágak és szolgáltatások ügyvezető igazgatója, a Slovnaft elnök-vezérigazgatója beszélt a futballfejlesztésekről,
a magyar áruházak polcaira tartó csallóközi élelmiszerekről és a Csíki sör jövőjéről is.

Világgazdaság Piactér