Magyar gazdaság

Cél a lopott műtárgyak visszaszerzése

Az örökségvédelmi törvény áprilisban hatályba lépő módosításai jelentős változásokat tartalmaznak a műtárgyak védelmére vonatkozóan. Elsősorban a lopott és eltűnt kulturális javak visszaszerzése, valamint a végleges és ideiglenes kiviteli engedélyezés terén lesznek változások.

Versenyképesség-növelésre kellene fordítani a támogatásokat

A földforgalmi szabályok átszabásával nagyot lépett a kormány a céljainak megfelelő agrár-üzemszerkezet kialakítása felé, de – bár a külkereskedelmében is jól teljesített az ágazat – mezőgazdasági lehetőségeink jobb kihasználása, a termelés hatékonyságának és versenyképességének javítása a következő kormányra marad a Világgazdaság Új ciklus sorozatának nyilatkozó szakemberek szerint.

Új gyógyszeripari stratégiára lenne szükség

A gyógy­szergyártók szövetsége szerint a következő kormánynak el kellene törölnie a hazai gyógyszeripart érintő, speciá­lis adórendszert. Hiába ez a szektor az ország húzóágazata, a legtöbb különadó is e területet sújtja – mondta a Világgazdaságnak Illés Zsuzsanna, a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségének (Magyosz) igazgatója.

Világgazdaság Piactér