Magyar gazdaság

Sportos városi autót dobott piacra a Volvo

Miután a Volvo búcsút intett az öt- és hathengeres motoroknak, várható volt, hogy ha egyszer egy igazán sportos autóval jelentkezik, akkor ott gyökeres változás lesz. De nem csak a hibrid hajtáslánc miatt különleges az XC60 topváltozata.

Új szereplő a csomagautomaták piacán

Az Amazon mintájára egyre több nagy e-kereskedő kezdi kiépíteni saját logisztikai rendszerét. Az eMAG Románia után Magyarországon is ezt a stratégiát követi, s ebben az Extreme Digital is segíti, amellyel a közelmúltban összeolvadt.

Sokan várnak még pályázati döntésre

A remélt gyorssegély helyett a kkv-szektor számos tagja hónapok óta döntésre vár a járvány negatív gazdasági hatásait tompítani hivatott Ginop- és Vekop-pályázaton. A szaktárca az ügyment felgyorsítása érdekében új államtitkárt nevezett ki.

Kivárhat a felminősítéssel a Moody’s

Az elszálló költségvetési hiány és államadósság nem magyar specialitás, a hitelminősítők a talpra állást értékelhetik évek múlva.

Még nem hatott a kínai importstop

Még kevés idő telt el ahhoz, hogy érzékelhető legyen a hazai húspiacon a Németországban megjelent afrikai sertéspestis miatt elrendelt kínai importstop hatása. Az ezt követő és drámát nem okozó áresés talán új egyensúlyi helyzetet teremt.
Világgazdaság Piactér