Magyar gazdaság

Fenntarthatósággal kerülhető el a válság

A fenntarthatatlan pénzügyi és gazdasági folyamatok pontosan tíz éve globális válságot okoztak. A talpra állás után az a nagy kérdés, mit tanultak az országok a krízisből. Hogyan változtatták meg gazdasági folyamataikat, felkészültek-e egy esetleges újabb válság kezelésére, hogy bekövetkeztekor már ne okozhasson akkora károkat, mint a 2008-as?

Egyelőre csak spekuláció a forrásvesztés

Nem forog veszélyben a 2014–2020-as uniós ciklus hazai projektjeinek brüsszeli ellentételezése, és várhatóan 2021 és 2027 között sem csökken érdemben a magyar vállalkozások számára elérhető keret – mondta a Világgazdaságnak Papadimitropulosz Alex, a Via Credit ügyvezető igazgatója. Úgy látja, a hatékonyságnövelésben az innovációs források eredményes felhasználása is kulcstényező, ezért algoritmust dolgoztak ki a sikeres projektek arányának növelésére.

Profitvesztés jön az étrendkiegészítő-piacon

Jövő év február 22-én egy uniós rendelet értelmében megváltozik a speciális gyógyászati célra szánt tápszer elnevezés, és ettől kezdve az ilyen termékek speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerként hozhatók forgalomba. Szakemberek szerint nem pusztán egy névmódosításról van szó, a változtatás a piac szűküléséhez is vezethet.

Világgazdaság Piactér