Sportgazdaság

Nem éri meg bővíteni a veszprémi kézicsarnokot

A sajtóban megjelent hírekkel ellentétesen a kormány nem bővíti a veszprémi kézilabdacsarnokot.

A kormány a veszprémi kézilabdaklub eredményeit és a nagyszámú szurkolótábor igényeit figyelembe véve vállalta, hogy megvizsgálja a jelenleg 5170 férőhelyes Veszprém Aréna 8000-esre történő bővítésének lehetőségét annak érdekében, hogy a 2022. évi magyar-szlovák társrendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság egyik helyszíne lehessen. A beruházás költségeinek vizsgálata során megállapított előzetes tervezői becslés alapján a Veszprém Aréna bővítése jelenleg gazdaságosan nem megvalósítható, a tíz évesnél alig régebbi csarnok bővítése többe kerülne, mint egy teljesen új megépítése. A 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság megrendezésében a kormány a továbbiakban is kiemelten támogatja a Magyar Kézilabda Szövetség törekvéseit.

Az Európa-bajnokság mérkőzéseinek lebonyolítására

  • az új budapesti multicsarnok,
  • az új szegedi aréna,
  • valamint a debreceni Főnix csarnok
  • továbbra is rendelkezésre áll, amelyek a Magyarországon játszandó három csoport meccseinek, valamint az egyenes kieséses szakasz lebonyolításához bőségesen elegendőek.

    Fotó: Marius Becker/dpa

    A jelenlegi döntés ugyanakkor nem érinti a Veszprém Aréna jobb megközelítését szolgáló 8-as és 82-es főutak összekötését,

    a Modern Városok Programon belüli fejlesztések részeként már zajló új uszoda kivitelezését, a Petőfi Színház felújítását. Valamennyi további fejlesztés, így az Aranyosvölgyi-híd előkészítése is a tervek szerint halad. Veszprém 2023-ban Európa Kulturális Fővárosa lesz, amely az aréna bővítéséhez szükséges forrásoknál több támogatást és fejlesztést jelent a város számára. Csak a jövő évi költségvetés további 5 milliárd forint forrást biztosít erre a célra a megyeszékhely számára.

     

    kézilabda Veszprém csarnok
    Kapcsolódó cikkek