Sportgazdaság

Sportfogadási csalás miatt továbbra sem játszhat Trippier

A játékos fogadási tippet adott rokonának arról, hova igazol, ám ez kiderült, és eltiltották. Fellebbezését keményen elutasították.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hétfőn elutasította az Atlético Madrid fellebbezését, így ismét életbe lépett a spanyol klub angol védőjének, Kieran Trippier-nek az eltiltása. A futballista – aki hazájában megsértette a sportfogadásra vonatkozó szabályokat – február végéig nem játszhat.

Az angol szövetség (FA) közvetlenül karácsony előtt sújtotta

tízhetes eltiltással és 77 ezer eurós bírsággal

a 30 éves Trippiert. A vád szerint a 25-szörös válogatott futballista hét pontban is megszegte a szabályokat, az FA ezek közül négyben találta bűnösnek. Az ügy azzal van összefüggésben, amikor a játékos 2019 júliusában a Tottenham Hotspurtől az Atléticóhoz igazolt, a szerződéskötésről ugyanis még az előtt információt adott egy rokonának, hogy annak ténye nyilvánosságra került volna. Trippier azzal védekezett, hogy nem fogadott ezzel kapcsolatban és nem profitált mások sportfogadásából sem.

Kieran Trippier
Fotó: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP

A FIFA január elején felfüggesztette az eltiltást, miután az Atlético fellebbezett, mondván:

spanyol egyesület lévén rá nem vonatkoznak az Angliában kihirdetett szankciók.

Hétfőn aztán a nemzetközi szövetség közölte: a fellebbezést elutasította, az eltiltást pedig nemzetközileg érvényessé tette.

Trippier az FA büntetése után két meccset már kihagyott, majd ismét játszott, de mostantól további nyolc találkozón – köztük a Chelsea elleni Bajnokok Ligája-nyolcadöntőben – nem szerepelhet. A spanyol bajnokság listavezetője legközelebb február 28-án számíthat a játékára.

Kieran Trippier sportfogadási csalás
Kapcsolódó cikkek