Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint hosszú távon is biztosított a Forma–1-es Magyar Nagydíj jövője, ám a szerződéshosszabbításhoz biztosan szükség lesz a mogyoródi pálya felújítására. A sportvezető a Hungaroringen a közmédiának azt mondta, mivel ez már a 37. futam, megszokták a nagy érdeklődést, még úgy is, hogy az elmúlt két évben a koronavírus-járvány miatt nem tudtak teljes kapacitással működni.

Mogyoród, 2022. július 29.A Red Bull csapat kerékcsere-gyakorlata a Forma-1-es Magyar Nagydíj első szabadedzése előtt a mogyoródi Hungaroringen 2022. július 29-én.MTI/Kovács Tamás
Fotó: Kovács Tamás / MTI

Már most, pénteken hatalmas az érdeklődés, 80 százalékos kihasználtsággal számolunk, és szerintem a hét végén nézőcsúcsot is dönthetünk

– fogalmazott Gyulay, aki szerint nagy kihívás volt visszaállni a telt házas szervezésre, és bár a cégnek csak 25 állandó alkalmazottja van, a hét végén mintegy 3500-an vigyáznak a biztonságra és felelnek a Magyar Nagydíj zökkenőmentes lebonyolításáért.

Puskás, gulyás, pálinka, Mogyoród – jön a 37. Magyar Nagydíj

Az idei Forma–1-es Magyar Nagydíjnak a világbajnoki címvédő Max Verstappen a legnagyobb esélyese. Hónapok óta nincs jegy az előttünk álló versenyhétvégére, garantált a telt ház.

A verseny jövőjével kapcsolatban elmondta, a pályának 2027-ig van szerződése a jogtulajdonossal, de már péntek reggel is zajlottak a tárgyalások a kontraktus 2032-ig való meghosszabbításáról: „Különleges helyzetben van a Magyar Nagydíj, mert kevés olyan pálya van a világon, amely hosszú távú szerződéssel rendelkezik, és van is szándék a meghosszabbítására. Nagy az érdeklődés a Forma–1 körül a fiatalok körében is, a jogtulajdonsok magabiztosak, de az is biztos, hogy a szerződésbe ezúttal bekerülnek majd olyan pontok is, amelyekben vállalnunk kell a pálya átépítését.”

Gyulay kiemelte, a futam 2027-ig nincs veszélyben, de ha az infrastruktúra korszerűsítésére nem kerül sor, akkor egy esetleges meglévő szerződés ellenére sem fogják tudni megtartani a Forma–1-es versenyt.

„Remélem, az ország helyzete ellenére záros határidőn belül vállalni tudjuk az infrastruktúra megújítását. Ha megkapjuk a szükséges garanciákat, ősszel aláírásra kerülhet az új szerződés” – fogalmazott az elnök.

A magyaroknak felüdülést, Lewis Hamiltonéknak viszont fejfájást hozhat a hét végi vihar

Az időjárás-előrejelzések szerint szombaton heves esőzés várható, de vasárnap sem kizárt a csapadék, ami befolyásolhatja a Forma–1-et is.