A csütörtök délelőtti sajtóhírekkel megegyezően Graham Potter lett az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Chelsea vezetőedzője. A londoni klub hivatalos honlapján jelentette be, hogy ötéves szerződést kötött a 47 esztendős trénerrel, aki az ugyancsak a Premier League-ben érdekelt Brightontól érkezik. 

Eddig és ne tovább: kirúgták a Chelsea vezetőedzőjét

Tuchel segédedzőjének sorsáról, Lőw Zsoltról nem érkeztek hírek.

A szakember 2019 óta volt a Sirályok vezetőedzője, az együttes két hellyel és három ponttal megelőzve a Chelsea-t a negyedik a Premier League-ben. 

A Stoke City és a West Bromwich Albion egykori játékosa korábban hét évig a svéd Östersunds FK gárdáját irányította, majd 2018–2019-ben a Swansea City trénere volt.

Sajtóhírek szerint a Chelsea-nek 23 millió euró körüli összeget kellett fizetnie a Brightonnak az új edzőért cserébe. A fővárosi egyesület szerdán némi meglepetésre menesztette a 2024-ig szerződéssel rendelkező Tuchelt, akinek Lőw Zsolt volt a másodedzője. Egybehangzó sajtóinformációk szerint a válást az idézhette elő, hogy a német szakembernek feszült volt a viszonya az új klubvezetéssel és néhány játékosával.