Az országot ért rakétatámadástól függetlenül a legnagyobb óvintézkedések mellett készül majd Katarban a lengyel labdarúgó-válogatott, amely a selejtezőkben Magyarországot (is) megelőzve vívta ki a világbajnoki részvételt – jelenti a SportoweFakty.

Robert Lewandowski  during the press conference and training session of Poland National Team before the friendly match against Chile, in Warsaw, Poland, on November 15, 2022.
Fotó: Olimpik / AFP

A lengyelek csütörtök este érkeznek meg Dohába, ahol az ötcsillagos Ezdan Palace Hotelben lesznek elszállásolva. Érkezésük előtt a tűzszerészek még egyszer átvizsgálják a 195 szobás szállodát, ahol egy szigorúan őrzött, idegenektől elzárt emelet lesz az övék.

A cikk kiemeli, az Ezdan Palace az úgynevezett száraz hotelek közé tartozik, vagyis ebben a létesítményben a vendégek számára tilos az alkoholfogyasztás. A csapatokat egyébként már korábban figyelmeztették a szervezők, hogy sem szeszes italt, sem sertéshúst nem hozhatnak magukkal a vb-re.

Czeslaw Michniewicz szövetségi kapitány mindenesetre nem bízza a véletlenre, előreküldött egy háromtagú brigádot, hogy térképezze fel a helyszínt. Az 52 éves szakvezető kényesen ügyel a biztonságra, az edzéseken rendszerint használ drónt, hogy egyrészt messziről figyelje játékosait, másrészt távol tartsa az illetékteleneket. A drónhasználat Katarban is engedélyköteles, ezért a szakmai stábnak a dohai hatóságokhoz kellett fordulnia.

Orbán megy, Macron csak egy feltétellel, a kanadaiak viszont ezúttal is távol maradnak

A magyar miniszterelnök az elmúlt 24 évben egy vb-döntőt sem hagyott ki.

Michniewicz a kémkedés kivédésére ezúttal egy háromméteres függönyt is használ, amely egyenesen Varsóból érkezett Dohába. Eredetileg egy hatméteres fátyollal szerette volna elkülöníteni együttesét az edzések közben, de a helyi vállalkozóktól kapott ajánlat túl drága volt, így be kellett érnie egy kisebbel. 

Images of Brazil’s Neymar, Poland’s Robert Lewandowski and other footballers are displayed on skyscrapers in Doha on Nov. 13, 2022. ( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Keita Iijima / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)
Fotó: Keita Iijima / AFP

A lengyelek végül annyira belelendültek, hogy harminc raklapon több mint öt tonna felszerelést utaztattak ki a tornára. 

Egy egész edzőtermet bepakoltak, emiatt az élelmiszernek nem maradt hely. Egy lengyel étterem sietett a segítségükre, amely az egész csapatot ellátja majd az ország specialitásának számító burgonyagombóccal.