Sportgazdaság

Nemzeti ünnep lesz az argentinverés után Szaúd-Arábiában

Sem az iskolák, sem az üzletek nem nyitnak ki, egy egész napon át ünneplik a bombameglepetést a királyságban.

Szaúd-Arábia uralkodója nemzeti ünnepet hirdetett szerdára az egész országban, sem az iskolák, sem pedig az üzletek nem nyitnak majd ki, miután ma óriási meglepetésre az ország válogatottja legyőzte Argentínát a katari labdarúgó-világbajnokságon. Az ország már most örömmámorban úszik, így érthető, hogy holnap senki sem tudna a munkájára koncentrálni. 

Argentina v Saudi Arabia: Group C - FIFA World Cup Qatar 2022
Fotó: Jose Breton / NurPhoto via AFP

A szaúdi siker olyannyira váratlan volt, hogy arra még a szaúdiak sem gondoltak. Néhány héttel ezelőtt például épp az uralkodó Mohamed bin Szalmán nyilatkozott úgy, senki sem várja el a játékosoktól, hogy pontot szerezzenek a tornán. Erre pedig rögtön hármat is bezsebeltek az első mérkőzésükön, miután hátrányból fordítva legyőzték a végső győzelemre is esélyes dél-amerikai válogatottat. 

Érdekesség, de nem először fordul elő, hogy egy vébémeccs miatt nemzeti ünnep legyen egy országban. 1990-ben például Kamerunban is elrendeltek egyet, miután legyőzték jóval nevesebb ellenfelüket. A szenvedő fél akkor is Argentína volt, igaz, akkor a Diego Maradona vezette válogatott végül egészen a döntőig menetelt a korai pofon után, de a fináléban kikapott Németországtól. 

 

Szaúd-Arábia ilágbajnokság labdarúgás nemzeti ünnep
Kapcsolódó cikkek