Bár még javában zajlik a profi amerikaifutball-liga (NFL) rájátszása, a liga máris közölte, hogy milyen mérkőzéseket hoznak át az óceánon az idén ősszel. Az NFL több mint egy évtizede hoz alapszakaszmeccseket Európába, tavaly óta pedig London mellett München és Frankfurt is házigazda lett. 

New England Patriots v Buffalo Bills
Mac Jones, a New England Patriots irányítója is játszik majd Münchenben. Fotó: Bryan M. Bennett/Getty Images

Az idén ráadásul két mérkőzés is lesz Németországban, amely a magyar NFL-drukkereknek is óriási öröm, hiszen az egyiket a New England Patriots játssza, amely vitán felül a legnépszerűbb csapat idehaza.

Az NFL-t sokan akkor kezdték el nézni itthon, amikor a Patriots sorra nyerte a Super Bowlokat. Noha mostanában a Pats messze van a néhány évvel ezelőtti fényétől – elsősorban Tom Brady irányító távozása miatt –, és az idén a rájátszásról is lemaradtak, a szurkolók kitartanak Mac Jonesék mellett. Azt még nem lehet tudni, hogy a Patriots Münchenben vagy Frankfurtban lép pályára. 

A Patsen kívül ugyanis a másik németországi mérkőzésen a Kansas City Chiefs lesz a pályaválasztó, amely meccs jegyeire várhatóan szintén sokszoros túljelentkezés lesz. Londonba pedig szokás szerin érkezik a Jacksonville Jaguars, rajtuk kívül pedig a Tennessee Titans és a Buffalo Bills hoz át egy-egy hazai mérkőzést. 

NFL: OCT 13 Panthers v Buccaneers
Fotó: Icon Sportswire / Getty Images