A Buffalo Bills safetyje, Damar Hamlin hétfőn elhagyhatta az ohiói kórházat, alig egy héttel azt követően, hogy a Cincinnati Bengals elleni, az Amerikai Egyesült Államokban és a világ több pontján élőben közvetített mérkőzésen egy ütközést követően összeesett a pályán, és megállt a szíve – adta hírül a CNBC.

Damar Hamlin NFL
Kiengedték a kórházból Damar Hamlin NFL-sztárt.
Fotó: Instagram

Hamlint kiengedték a kórházból és visszatért Buffalóba. Reggel vele utaztam a repülőtérre a UC Health légi ellátószemélyzetével és több csapattársával, akik a pályán voltak, amikor a játékos összeesett

– nyilatkozta dr. William Knight IV, a Cincinnati Egyetem Orvosi Főiskolájának professzora.

A 24 éves Damar Hamlin a második NFL-szezonját töltötte, és egy mindennapos szituációban, egy rutinszerűnek tűnő szerelést követően esett össze. A pálya mellett lévő orvosi személyzet azonnal odasietett, sikeresen újraélesztették, majd a Cincinnati Egyetem orvosi központjába szállították, ahol a hétfői távozásáig kezelték.

Visszatér a legnagyobb pénzgyár a sportok között: elindult a 103. NFL-szezon

Egy NFL-szezon évente egyre több bevételt termel. 2027-re már az évi 25 milliárd dolláros bevétel a kitűzött cél, ami a jelenlegi ütemben nem is elérhetetlen vállalás.

A Buffalo Bills és a Cincinatti Bengals mérkőzését előbb elhalasztották, majd végül törölték. Mindkét klub bejutott az NFL rájátszásába. A Bengals az előző szezonban eljutott a Super Bowlba, azonban ott vereséget szenvedett a Los Angeles Rams ellen. Az idei döntőre február 12-én vasárnap, az arizonai State Farm Stadionban kerül sor.