Ma 15 óra 30 perckor bejelentést tesz a Ferencváros, valószínűleg a labdarúgók új igazolásának nevére derül fény – szúrta ki az Üllői 129 Hajnal Tamás sportigazgató nyilatkozatát. Szintén a portál idézte Kubatov Gábor klubelnököt, aki azt mondta, „két igazolásunk már van, az egyik publikus, a másik a csőben van”.

Budapest 20221113 Labdarúgás NB1 NBI Honvéd Ferencváros FTC Foto:   csapat öröm  BESIC MUHAMED  NGUEN TOKMAC CHOL   AUZQUI CARLOS DANIEL
Fotó: Földi Imre / Nemzeti Sport

A publikus igazolás a nyolcszoros suriname-i válogatott védő, Myenty Abena, aki a szlovák Slovan Bratislavától érkezett a fővárosi zöld-fehérekhez, a „csőben” pedig a Nemzeti Sport információi szerint a Qarabag ghánai játékosa, Owusu Kwabena lehet, akinek értékét 750 ezer euróra becsülik. Sajtóhírek szerint a támadó helyét a Fradi csatára, Franck Boli töltheti be az azeri csapatban.

Az OTP Bank Ligát a Kecskemét előtt kilenc ponttal vezető FTC a napokban adta el legértékesebb futballistáját, Aissa Laidouni a Bundesligában dobogóért harcoló Union Berlinhez igazolt, ahol a magyar válogatott Schäfer András csapattársa lesz.

A játékost a Fradi 2020 nyarán 600 ezer euróért vette meg, a Transfermarkt átigazolási portál szerint most pedig 4,1 millió euróért szerződhetett Németországba.

Sok az idegenlégiós a magyar fociban? Legenda, mutatjuk a számokat

Visszatérő kritika a magyar futballbajnoksággal szemben, hogy túl sok külföldi játékost alkalmaz. Megnéztük a számokat, és azt találtuk: az európai középmezőnyben helyezkedünk el, és a sikeresnek tartott futballbajnokságokban nálunk is magasabb, vagy legalábbis a miénkhez hasonló az idegenlégiósok aránya