Két idényt követően jutott vissza az élvonalba a DVTK labdarúgócsapata, amely a hátralevő három forduló eredményeitől függetlenül megnyerte a másodosztályú bajnokságot. Sántha Gergely elnök a feljutással kapcsolatban elmondta, Miskolcon és az észak-magyarországi régióban a futball a leghangsúlyosabb sportág, ezt szeretik a legtöbben, ez vonzza a legtöbb nézőt. A klubvezető szavait alátámasztja a MagyarFutball.hu erre vonatkozó statisztikája, a diósgyőriek ugyanis magasan a legnagyobb látogatottsággal rendelkeznek a mostani kiírásban: 

  • hazai mérkőzéseiket átlagosan 3346 szurkoló tekinti meg a helyszínen, 
  • az idegenbelieket pedig 1184, 
  • azaz 2265-en általában vannak a meccseiken. 
KTE HUFBAU - Diósgyőri VTK
Merkantil Bank Liga, 23. forduló 
Kecskemét, Széktói Stadion 20220214 KecskemétKTE HUFBAU – Diósgyőri VTK NB II-es labdarúgó mérkőzésFotó: Bús Csaba BCS Petőfi Népe20220214 Kecskemét

KTE HUFBAU – Diósgyőri VTK NB II-es labdarúgó mérkőzés

Fotó: Bús Csaba BCS Petőfi Népe
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

Az 1910-ben alapított, azaz több mint 110 éves múlttal rendelkező együttes népszerűségét a 2018 májusában átadott 14 655 férőhelyes DVTK Stadion tovább növelte a régióban. A minden igényt kielégítő létesítmény multifunkcionális, vagyis a focimeccsek mellett kulturális és családi rendezvények lebonyolítására is alkalmas. Legfelső sora 13 méteren van, a tető legmagasabb pontja 21, az arénáé pedig 27 méter. 

A kormány rendelete alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásként épült fel, a költsége 13 milliárd forint volt.

Az építményhez 23 400 négyzetméter, vagyis csaknem három futballpályányi, helyben gyártott alumíniumburkolatot és 1580 tonna acélt használtak fel. Az utóbbi súlya ráadásul több, mint a teljes miskolci villamosflottáé. Érdekesség továbbá az is, hogy a tetőszerkezet képes a lehullott csapadékvíz összegyűjtésére – ezzel öntözik a játékteret meg a parkolóterület füvét. 

20220204 Miskolcfotó: Kozma István KI Észak-MagyarországDVTK stadion illusztráció. 20220204 Miskolc
fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország
DVTK stadion illusztráció.
Fotó: Kozma István / Észak-Magyarország

A diósgyőri vár szomszédságában található, az Európai Labdarúgó-szövetség által UEFA IV.-es kategóriájú besorolással rendelkező aréna idén lesz ötéves. Átadása után kevesebb mint egy évvel a lengyel bázisú Stadium Database megválasztotta 2018 legjobb stadionjának. A portál akkori beszámolója szerint a szakmai zsűrit igencsak meglepte a Pottyondi Péter és a Közti Zrt. tervezte sportközpont eleganciája és víziója, a cikk külön kiemeli, hogy ilyen kis méretű létesítmény korábban még soha nem nyert ezen a versenyen.  

A DVTK Stadion: 

  • építészeti szempontból megkapta a maximális pontszámot (40 százalék), 
  • innovációban 18,3 százalékot ért el a 20-ból,
  • funkcionalitásban 33,3 százalékra értékelték a 40-ből,
  • összességében pedig 91,7 százalékos teljesítménnyel zárt az élen a Stadium Database-nél. 

A miskolci „katlan” 2019-ben a német központú Sport- és Szabadidő Szolgáltatások Nemzetközi Szövetsége (Internationaler Arbeitskreis Sportstattenbau, IAKS) kölni kongresszusán aztán újabb elismerést söpört be: ezüstfokozattal díjazták. Az IAKS az egyetlen olyan nonprofit szervezet, amely világszerte foglalkozik a sportlétesítmények fejlesztésével, ezért a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által elismert státuszt kapott.

Befogadóképességét tekintve a diósgyőrieké az ötödik legnagyobb hazai futballstadion a Puskás Aréna, a Groupama Aréna, a Nagyerdei Stadion és az ETO Park után. 

A borsodi arénában eddig még nem volt élőzenei koncert, ám ez hamarosan megváltozik: június 2-án és 3-án a Diósgyőrfesztnek ad otthont.

A szervezők különleges zenei és közösségi élményt, fantasztikus látványt, igazi fesztiválhangulatot ígérnek pirotechnikai elemekkel és lézershow-val. A fellépők, a Honeybeast, a TNT, Rúzsa Magdi, a Hooligans, Paulina, a BSW és a Wellhello mellett a világhírű belga DJ, Lost Frequencies is ott lesz.

Miskolc 20181020 Labdarúgás 2018 Ősz NBI NB1 OTP Bank Liga Diósgyőr DVTK Újpest UTE stadion Fotó: Dömötör Csaba   Nemzeti Sport Miskolc 20181020 Labdarúgás 2018 Ősz NBI NB1 OTP Bank Liga Diósgyőr DVTK Újpest UTE stadion Fotó: Dömötör Csaba   Nemzeti Sport
Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

A régióban élőknek a legfontosabb mégis az, hogy nyártól ismét NB I.-es bajnokikat rendeznek a DVTK Stadionban. 

Floridában már letaszították a trónról a leggazdagabb magyart, de az Újpestet azért még megveheti

Trumpot támogatta, DeSantis mögül viszont kihátrált a floridai befektetési guru, aki nem sajnálja a pénzt a republikánusoktól.