A német másodosztályú Hertha BSC labdarúgóklubja leigazolta Dárdai Palkót a Fehérvártól. A berlini együttes vezetőedzője, Dárdai Pál legidősebb fia a fővárosi egyesület keddi bejelentése szerint hároméves szerződést írt alá, így két testvérével, a 21 éves Mártonnal és a 17 esztendős Bencével egy csapatban szerepel a továbbiakban.

Székesfehérvár 20230713 Labdarúgás 2023 NBI NB1 Fehérvár FC Videoton edzés Fotó Szabó Miklós Nemzeti Sport Dárdai Pál Palkó
Fotó: Szabó Miklós / Medi

A 24 éves Dárdai Palkó a Herthánál nevelkedett, 2018-ban bemutatkozott a Bundesligában is, aztán 2021 óta játszott a székesfehérvári csapatban, amelynek a színeiben 89 mérkőzésen 16 gólt szerzett és 26 gólpasszt adott. A magyar labdarúgó-válogatottban eddig egyszer léphetett pályára.

Nagyon örülünk annak, hogy sikerült hazahoznunk Palkót, mert ő egy berlini fiú, aki azonosulni tud a várossal és a klubbal. Meghatározó játékosa volt a Fehérvárnak, ráadásul nemzetközi tapasztalatot is gyűjtött, valamint a magyar nemzeti együttesben is bemutatkozhatott

– nyilatkozta Benjamin Weber, a Hertha sportigazgatója.

Szoboszlaival kezdődött, de még nincs vége – ez a magyar foci leggazdagabb átigazolási időszaka

Miután a Liverpool kicsengetett a Lipcsének 70 millió eurót Szoboszlai Dominik játékjogáért, tudni lehetett, hogy különleges év lesz az idei a magyar labdarúgásban. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy hamarosan további válogatott futballistákért is eurómilliókat fognak kiadni Bajnokok Ligája-szereplő csapatok, amivel tovább nő a hazai focisták átigazolásáért kifizetett eddigi rekordösszeg.