Részesedést vásárolt az online órakereskedő platformban, a karlsruhei Chrono24 GmbH-ban Cristiano Ronaldo, aki többek között olyan befektetők tulajdonostársa lesz, mint az LVMH-elnök Bernard Arnault családi befektetési eszköze vagy épp különböző magántőkealapok.

A Chrono24 2021-es finanszírozási köre több mint egymilliárd dollárban határozta meg a cég értékét, ugyanakkor azt nem árulták el, hogy a futballista befektetése mekkora összegről szól. A cég társ-vezérigazgatója, Tim Stracke csak annyit közölt: fontos volt, hogy jelentős összegről van szó.

Cristiano Ronaldo
luxusóra, foci, focista, soccer
Fotó: CR7 / Facebook

A használt órák piaca a Deloitte egy elemzése szerint 75 százalékkal bővülhet az évtized végéig, elérve a 35 milliárd svájci frankos értéket, míg a LuxeConsult szerint az órák másodpiaca 2033-ra az új órák piacát is megelőzheti.

Ronaldo régóta ismert órakedvelő, gyűjteménye dollármilliókat érhet, többek között Rolexet, Jacob & Co.-t, Girard-Perregaux-t és Frank Mullert is láttak már a karján – írja a Bloomberg. Stracke fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy 

nem marketingszerződésről van szó, tehát a focista adott pénzt a cégnek, és nem fordítva.

A Chrono24 a legnagyobb, kifejezetten luxusórákra szakosodott piactér, ahol mintegy félmillió időmérőt hirdetnek az eladók, amelyek értékesítése esetén a cég jutalékot kap. Stracke szerint a cég 10 százalék feletti működési nyereségre képes.

A luxusórák piaca a 2021-es és 2022 elejét jellemző szárnyalás után az árak esését hozta, és a legismertebb márkák – Rolex, Patek Philippe és Audemars Piguet – termékeit kétéves mélyponton lehet ma kapni a brit versenytárs Subdial adatai szerint. A Chrono24 is kénytelen volt dolgozói 13 százalékától megválni januárban. Stracke szerint azonban a legtöbb Rolex ára stabilizálódni látszik, és a legnépszerűbb Patek és Audemars Piguet órák árának csökkenése is lelassult.