Mintegy 1,1 milliárd forintos bírságot kell fizetnie Neymarnak, a Paris Saint-Germain futballsztárjának, mert illegális építkezések zajlottak a brazíliai birtokán. 

A Rio de Janeirótól délre fekvő Mangaratiba város hatóságai azért szabták ki a 16 millió reálról szóló büntetést, mert a csatár a luxusfarmján a környezetvédelmi előírásokat megszegve létesített egy mesterséges tavat. 

Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar lies on the pitch during the UEFA Champions League football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Bayern Munich (FC Bayern Muenchen) at the Parc des Princes in Paris, on February 14, 2023. (Photo by Alain JOCARD / AFP)
Fotó: Alain Jocard / AFP

A DW cikke szerint a hatóságok több környezetvédelmi szabálysértést is megállapítottak a luxusingatlannál, ahol 

a munkások a mesterséges tóhoz egy strandot is kiépítettek. Továbbá a munkálatok során az ott dolgozók eltereltek egy folyót, és hatalmas árkokat ástak mindenféle engedély nélkül, valamint a növényzetet is eltávolították.

A hatóságok a múlt hónapban lezárták a helyszínt, és elrendelték minden tevékenység beszüntetését, de a brazil média arról számolt be, hogy Neymar partit rendezett ott, és megfürdött a tóban. A bírságon felül más környezetvédelmi ellenőrző szervek is kivizsgálják az ügyet, beleértve a helyi főügyészséget, az állami polgári rendőrség környezetvédelmi hivatalát. Neymar szóvivője nem kívánta kommentálni az ügyet. 

Ennyiért hordják a sportszergyártók cipőit a világ legjobb focistái

Hatalmas pénzteke lehet szakítani a szponzori szerződésekkel, a sztárok közül azonban nem mindenki elégedett, ahogy a brandek velük bánnak.