BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Wrexham's English goalkeeper Ben Foster kicks the ball during a pre-season friendly football match between Manchester United and Wrexham at Snapdragon Stadium in San Diego, California, on July 25, 2023. (Photo by Patrick T. Fallon / AFP)

A válogatott kapus négy meccs és 13 kapott gól után visszavonult

A nyugdíjas éveiből visszahívott, negyvenéves angol válogatott kapus, Ben Foster ismét szögre akasztja a stoplist. A Wrexham tapasztalt hálóőre nem büszkélkedhet túl jó mutatókkal az angol negyedik osztály idei kiírásában, hiszen négy mérkőzésen 13 gólt kapott. Ez a legrosszabb mutató a ligában, s Foster végül úgy döntött, hogy ismét felhagy a labdarúgással. A Wrexhmnek most alig tíz napja maradt, hogy szerződtessen egy új kapust, mielőtt zárul az átigazolási ablak.

Az angol válogatott korábbi kapusa, Ben Foster ismét visszavonul a labdarúgástól, azt követően, hogy az angol negyedosztály első négy meccsén 13 gólt is kapott a Wrexham.

Wrexham's English goalkeeper Ben Foster kicks the ball during a pre-season friendly football match between Manchester United and Wrexham at Snapdragon Stadium in San Diego, California, on July 25, 2023. (Photo by Patrick T. Fallon / AFP)
Ben Foster, a Wrexham kapusa négy meccs és 13 kapott gól után ismét visszavonul a profi labdarúgástól.
Fotó: AFP

A negyvenéves hálóőrt a walesi csapat hollywoodi sztár tulajdonosai csábították vissza a pályára, hogy így oldják meg a klub kapusgondjait. A Wrexham tavaly megnyerte az angol ötödik osztályt, és ezzel feljutott a League Twóba (az angol negyedik osztály), ahol azonban nem alakul túl fényesen a szezonkezdés – írta meg az Athletic.

A League Two első négy fordulójában a Wrexham egy meccset megnyert, egyet elveszített, és két döntetlent tudott elérni. 

Ezzel jelenleg a 24 szereplős liga 15. helyén állnak, ami viszont még fájdalmasabb, hogy 13 gólt kaptak, ami a legmagasabb érték a kapott gólok tekintetében.

A rengeteg gólt nem lehet a kapus, Ben Foster nyakába varrni, hiszen sok találat a csapat gyenge védekezésének, illetve a sok labdavesztésnek tudható be. Sőt, a hálóőr a második fordulóban még egy büntetőt is kivédett, amivel egy pontot mentett a csapatnak.

Ennek ellenére Foster úgy döntött, hogy nem folytatja a labdarúgást, s másodszor is visszavonult a profi focitól.

Fostert Ryan Reynolds hollywoodi színész, a Wrexham társtulajdonosa beszélte rá a visszatérésre, még idén márciusban. Foster ekkor már a közösségi médiában építette a karrierjét, a YouTube-on The Cycling GK néven van csatornája.

Foster márciusban rövid távú szerződést írt alá a Wrexhammel, miután a csapat kapus nélkül maradt a sérülések miatt. Ekkor kulcsszerepet játszott a walesi csapat feljutásában, hiszen több meccsen is kihúzta a Vörös Sárkányokat a bajból. Ez a szerződése viszont csak májusig szólt, de Reynoldsék egy egyéves kontraktust is elé tettek, amit a kapus végül aláírt. 

Szaúdi őrület: egy szurkoló Rolexet ajándékozott Fabinhónak, amiért jól játszott a meccsen – videó

Látott már olyat, hogy egy focista a meccs végén elajándékozza a mezét? Na és olyat, hogy a meccs után egy szurkoló ad ajándékot a labdarúgónak? Még ez utóbbi eset sem lehet teljesen légből kapott elképzelés, de tegyük hozzá, hogy az ajándék egy teljesen új Rolex karóra. Európában ilyennel valószínűleg ritkán találkozni, de Szaúd-Arábiában ez teljesen normálisnak tűnik.

Végül, úgy látszik, Fosternek be kellett látnia, hogy a kezdeti eufória, amelyet a Wrexham hálóőreként átélt, nem volt tartós állapot. Az ötödik osztályban még lehet, megállta a helyét a csapat, de a League Two már érezhetően nagyobb falat a feltámasztott klubnak, ehhez pedig Foster szerint is egy ereje teljében lévő kapusra lesz szükségük.

Foster távozása azt jelenti, hogy 

a Wrexhamnek tíz napja maradt, hogy találjanak egy kapust, hiszen augusztus végével zárul az átigazolási időszak. 

Addig is a csapat egyetlen megmaradt kapusának, Mark Howardnak kell védenie a klub hálóját. 

Ben Foster 12 alkalommal védte a Wrexham kapuját, ezalatt pedig három kapott gól nélküli meccset tudott felmutatni.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.