A profi amerikaifutball-liga (NFL) után egy másik focira, a hagyományos labdarúgásra nyergelt át Tom Brady, az év elején visszavonult legendás irányító. A vitán felül az NFL legnagyobb sztárjaként sisakját szögre akasztó sportoló azonban nem játékosként tér vissza, hanem elnökségi tagként: a Birmingham City FC kisebbségi tulajdonosa lett. 

Los Angeles Premiere Screening Of Paramount Pictures' '80 For Brady'
Tom Brady
American football quarterback for the Tampa Bay Buccaneers of the National Football League Tom Brady arrives at the Los Angeles Premiere Screening Of Paramount Pictures' '80 For Brady' held at the Regency Village Theatre on January 31, 2023 in Westwood, Los Angeles, California, United States. (Photo by Xavier Collin/Image Press Agency/NurPhoto) (Photo by Image Press Agency / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: Xavier Collin/AFP

Brady már eddig is híres volt a befektetéseiről, ám ezek közül nem mindegyik volt sikeres. Most viszont úgy tűnik, követi több amerikai befektető útját, és az angol fociba csatornázza pénzét és energiáját is: a másodosztályú Birmingham City FC kisebbségi tulajdonosa és elnökségi tagja lett. 

A hírt később maga a csapat is megerősítette. A Birmingham FC tavaly 17. helyen zárt a 24 csapatos angol másodosztályban, a cél pedig az, hogy ennél magasabb polcra kerüljön az alakulat, amely utoljára 2011-ben szerepelt a Premier League-ben.

Az angol foci egyre népszerűbb az észak-amerikai hírességek között, főleg, mióta Ryan Reynolds kanadai filmsztár és Rob McElhenney amerikai színész megvásárolták a walesi Wrexham focicsapatot