A gigászok csatáját hozza a Premier League nyitófordulójában a vasárnapi Chelsea–Liverpool-rangadó, és miközben Jürgen Kloppnak rendelkezésére állnak a nagy reményekre jogosító friss igazolások, köztük a magyar válogatott csapatkapitány Szoboszlai Dominik, múlt szezonbeli lipcsei csapattársa, Christofer Nkunku sérülés miatt kihagyja a meccset Mauricio Pochettino edző és a londoni szurkolók nagy bánatára.

Nicolas Jackson
Fotó: Nicolas Jackson / Facebook

Ettől azonban minden bizonnyal nem borul fel a pálya, Pochettinónak van egy csodafegyvere: a szintén most nyáron a Villarealtól igazolt 22-éves Nicolas Jackson hatásosan helyettesítheti a hiányzó sztárt.

Senkit ne tévesszen meg, hogy Nkunku 52 millió euróért (20 milliárd forintért) igazolt a londoniakhoz, Jackson meg „csak” 32 millióért, a fiatal szengáli válogatott a felkészülési mérkőzéseken még jobban is teljesített Nkunkunál: a mérlege két gól és négy gólpassz volt, és a liverpooli védők aligha vehetik majd félvállról.

Valószínűleg huzamos ideig kell majd helyettesítenie Nkunkut, aki sérülése miatt térdműtétre kényszerült.

Azt hiszem, megmutatta a minőségét és a tehetségét. Jó a kapu előtt, és nagyon higgadt, amikor esélyei támadnak

– nyilatkozta róla Pochettino. Az edző azért hozzátette, hogy bár a spanyol bajnokság nagyon hajtós, a játékosnak időre lesz szüksége, hogy alkalmazkodjon az angol bajnoksághoz, ahol még nagyobb a tempó.

Ugyanez igaz a Bundesligából érkezett Szoboszlai Dominikra is, szombati interjújában a magyar játékos a személyéhez kötődő amúgy is toronymagas várakozásokat nem mérsékelve úgy nyilatkozott: az első perctől felkészültnek érzi magát, és azonnal bizonyítani akar.

Szoboszlaiért 70 millió eurót fizetett a Liverpool, és a szurkolók közt máris szinte messiási várakozásokat élvez. Hamarosan kiderül, megmaradnak-e ezek bemutatkozó mérkőzése után is.

Vasárnap Szoboszlai bemutatkozik a Liverpoolban, és azonnali hatást ígér

Magyar és brit szurkolók tömegei várják izgalommal a frissen igazolt Szoboszlai Dominik bemutatkozását a Premier League-ben a Chelsea ellen vasárnap este. A magyar sztárfutballista még rá is tett egy lapáttal a várakozásokra a Liverpool portáljának adott interjújában.