A Ferencvárosi Torna Club elnöke, Kubatov Gábor szerint semmi kivetnivaló nincsen abban, ha a sportklubokat és egyesületeket politikusok vezetik – erről a Hetek című lapnak nyilatkozott.

Budapest 20230526 Labdarúgás 2023 Ferencváros FTC elnök Fotó Micheller Szilvia Nemzeti Sport Kubatov Gábor
Fotó: Micheller Szilvia

Kubatov szerint az, hogy a sport élén politikusok állnak, eddig csak jót tett a sportnak – szemlézte az interjút az Origo. Kifejtette, hogy ez így van most és az előző kormányok idején is így volt.

Gondoljunk például Mesterházy Attilára, aki a Sportegyesületek Szövetségének elnöke volt, vagy Baráth Etelére, aki a kajak-kenu szövetséget irányította, Leisztinger Tamásra, aki évekig volt a DVTK tulajdonosa. De baloldalhoz köthető emberek megfordultak a birkózás élén is, és ez számunkra sosem jelentett problémát

– mondta a Fradi elnöke.

Kubatov Gábor: nem igazán bírom Karácsonyt, Borkai nem a legélesebb kés a fiókban

A Fidesz pártigazgatója szerint Pesty László egy furcsa srác, Borkait és Szájer Józsefet az különbözteti meg, hogy Szájer egy nagy tudású ember. Budapest visszaszerzésére reális esélyt lát, és örül, hogy van Magyarországon egy jobboldalhoz köthető gazdasági elit. A politikus szerint még Demszky Gábor sem okozott annyi kárt Budapestnek, mint Karácsony Gergely.

Hozzátette, hogy még ha Magyarországon ez még mindig furcsának hat, külföldön már régi gyakorlatról van szó. Példának hozta fel a volt olasz miniszterelnököt, Silvio Berlusconit, aki az AC Milánnal ért el sikereket annak idején. Megemlítette még Florentinó Perezt, aki szintén politikusból lett a Real Madrid elnöke.

Közelebbi példáért Ausztriába kell menni, ahol a Rapid Wien elnöke, Rudolf Edlinger, aki szociáldemokrata politikus.

Ezek mellett furcsa felhozni még Soros Györgyöt is, 

akinek köztudottan 2 százalék részesedése van a Manchester Unitedben.