A Magyar Labdarúgó Szövetség bejelentette, hogy március 1. 13 órára módosítják a válogatott EB felkészülési meccseire a bérletértékesítést. A döntés mögött a honlap délelőtti összeomlása áll.

Budapest, 2023. október 14.Magyar gólöröm a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők hetedik fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország - Szerbia mérkőzésen a Puskás Arénában 2023. október 14-én.MTI/Kovács Tamás
Szurkolói Klub: 13 órára módosult a jegyértékesítés.
Fotó: Kovács Tamás/MTI

Ahogy arról a Világgazdaság írt, az MLSZ jegyértékesítő felülete elérhetetlenné vált már péntek 10 óra előtt, amikor a Szurkolói Klub tagjai lecsaphattak az ötmeccses bérletekre. Az SZK-tagsággal nem rendelkezők számára március 4-től nyílik meg a vásárlási lehetőség, feltéve, hogy maradnak elérhető bérletek. Aki csak egy-egy meccsre szeretne jegyet váltani, azok március 13-tól próbálkozhatnak.

Szurkolói Klub: Lehalt az MLSZ jegyértékesítő felülete

El sem kezdődött a jegyértékesítés a magyar válogatott EB felkészülési meccseire, de az MLSZ árusító felületét már nem lehet elérni.

Bár a bérletek értékesítése ma 10 órától kezdődött volna, az MLSZ aloldala azzal az üzenettel fogadta a regisztrált SZK-tagokat, hogy az oldal karbantartás alatt van és próbálkozzunk később.

A Magyar Labdarúgó Szövetség azért indított hűségprogramot, mert az érdeklődés a válogatott meccseire nagyobb, mint a Puskás Aréna befogadóképessége. Az új Szurkolói Klub bevezetésének az lenne a lényege, hogy a rendszeresen meccsre járók számára könnyebb legyen jegyekhez jutni.

Következményei lettek a magyar–olasz jegyvásárlási problémáknak

Hasonló problémák voltak 2022 augusztusában, amikor a magyar–olasz válogatott meccs miatt halt le az MLSZ felülete.

A mérkőzésre 2022. augusztus 26-án, pénteken 10-kor indult a jegyárusítás, és mintegy 200 ezres jegyigénylés mellett délután fél 7-ig értékesítették a rendelkezésre álló mintegy 55 ezer belépőt. Ilyen nagy érdeklődés esetén a jegyértékesítési rendszer mellett működő, a várakozó vevőket sorba állító, úgynevezett előszobamodulra is szükség van. Az erre a célra alkalmazott szisztéma a nagy terhelés miatt pénteken nem működött megfelelően, a kiosztott sorszámok kiadásával, kezelésével problémák voltak. Az MLSZ közösségi oldalán több százan reklamáltak emiatt. Ugyanakkor a jegyeladási rendszer óránként mintegy hatezer vásárlót szolgált ki zökkenőmentesen a minden korábbinál nagyobb érdeklődés mellett.

Ekkor az MLSZ magyarázatot kért a felületet működtető InterTickettől, hogy a rendszer miért nem bírta el az érdeklődők tömegét. A cég ekkor 

megerősítette és elismerte, hogy az általuk működtetett előszobamodul nem volt alkalmas ilyen terhelés megfelelő kezelésére, a problémákat ez okozta, és ennek lecserélése feltétlenül indokolt.

Az InterTicket vállalta, hogy az eddig alkalmazott sorszámadó modult egy olyan, nemzetközi szinten is széles körben használt alkalmazásra cseréli, amely a lényegesen nagyobb terhelést megbízhatóan kezelve magasabb szinten képes kiszolgálni a szurkolókat a jegyrendszerbe való belépést megelőzően.