Két startupot is díjaztak az autó- és motorsport területén kidolgozott innovatív ötletekért a HUMDA Startup Program záró befektetési ülésén. A Demo Day eseményén a Performanceology 20 millió forintos kezdőtőke-befektetésre kapott ajánlatot, míg a Racelinert a program szakmai partnere, az izraeli nagykövetség ismerte el különdíjjal.

A Performanceology egy olyan új generációs adatelemző és oktató platform, amely az e-sportban aktív szimulátorversenyzők fejlődését és versenyekre való felkészülését segíti kezdő szinttől egészen a profiig. A másik döntős Raceliner a program szakmai partnerétől, Izrael Állam budapesti nagykövetségétől kapott mentorációs különdíjat. Ötletük egy olyan, bukósisakba épített eszköz, amely a versenyzőknek és az amatőröknek, motorosoknak és autósoknak egyaránt segít megtalálni a lehető legideálisabb íveket a versenypályákon.

„Magyarországon 14-16 százalékra tehető a mobilitási ipar hozzájárulása a GDP-hez, az iparág jelentős átalakuláson megy keresztül, a legnagyobb szereplők is folyamatosan keresik a következő évtizedek meghatározó technológiai újításait. Ennek következtében nemzetgazdasági és stratégiai szempontból is kiemelt jelentőségű a legújabb úttörő innovációk felkutatása és a hazai kezdeményezések támogatása” – mondta Látos András, a HUMDA Lab Nonprofit Kft., a HUMDA kutatás-fejlesztési és innovációs leányvállalatának ügyvezetője.

A programot a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt., a Startup Campus és az MFB csoporthoz tartozó Hiventures szervezte.