Telekommunikáció

Női informatikus kerestetik

Háromszáz magyar nőt várnak térítésmentes IT képzésre az INCO és a Green Fox Academy együttműködésének keretében. A Women in Digital Scoreboard 2020 kutatás szerint a felnőtt magyar lakosságnak csupán a negyede rendelkezik az alapvető ismereteket meghaladó digitális készségekkel, és közöttük is jelentősen alacsonyabb a nők aránya. Az infokommunikációs területen dolgozók közül csak minden tizedik nő Magyarországon.

A Hello IT! for Women kurzus célja, hogy felkészítse a nőket arra, hogy saját vállalkozásukat digitális alapokra helyezzék, új karriert indítsanak vagy megalapozzák további tanulmányaikat az informatika területén.

Fotó: Shutterstock

A képzés résztvevői megismerkednek az informatikai rendszerek építőelemeivel, jártasságot szereznek a modern hálózati technológiák, a felhő alapú alkalmazások és különböző operációs rendszerek használatában, illetve megtanulják alkalmazni az IT biztonságot szolgáló eszközöket és megoldásokat.

A programba olyan nők jelentkezhetnek, akik betöltötték 18. évüket és rendelkeznek középszintű angol nyelvtudással, az informatikai előképzettség azonban nem feltétel.

it szektor nők digitalizáció informatikus infokommunikáció
Kapcsolódó cikkek