Telekommunikáció

„Szupergyors” projektsorozatot zárt le az MVM

Az MVM Net utolsóként a Balassagyarmati járás településein építette ki a szupergyors internetet az Európai Unió 394,23 millió forint vissza nem térítendő támogatásával.

Lezárult az „Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése az MVM Net Zrt.-nél a Balassagyarmati járásban” című projekt, melynek célja volt, hogy a kevésbé fejlett régiókban lehetővé váljon a digitális szolgáltatások terjedése az állampolgárok és a vállalkozások körében. A projekt 394,23 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás igénybevételével valósult meg a Széchenyi 2020 program keretében.

Woman,Laptop,Bed,Searching,Googling,Internet,Shopping,Bedroom,Leisure,Concept
Javul a digitális szolgáltatások elérhetősége.
Fotó: Shutterstock

 

Gyorsul a digitális felzárkózás

A projekt célja az volt a társaság közleménye szerint, hogy a kevésbé fejlett régióban, az újgenerációs, szélessávú (NGA) hozzáférési hálózattal le nem fedett igényhelyek is rákapcsolódhassanak a hálózatra – írja a társaság. A hazai és európai uniós forrásokból megvalósuló Szupergyors Internet Program keretében végzett hálózatfejlesztés Balassagyarmat járás 19 településén jött létre. A hálózati végpontok sávszélessége minden helyszínen legalább 30 Mbps lett. A Világgazdaság korábban beszámolt, hogy az MVM Net összesen tíz hazai járásban valósított meg hasonló fejlesztést, a mostani ezek sorában az utolsó.

A projektet az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatta.

Projektadatok

  • A projekt tartalma: A fejlesztés során az MVM Net Zrt. optika alapú hálózatot fejlesztett a járásban.
  • A projekt teljes költségvetése: 458,41 millió forint (amelyet az Európai Regionális Fejlesztési Alap, a magyar költségvetés és az MVM Net közösen finanszíroz a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban.)
  • Projekt kezdete: 2017. június 12.
  • Projekt lezárása: 2023. december 13.

 

Szupergyors Internet Program MVM Net hálózat felzárkózás Széchenyi 2020
Kapcsolódó cikkek