Turizmus

Keressük a Balaton legkedveltebb éttermét

A Világgazdaság kíváncsi olvasóinak véleményére: ossza meg velünk, hol evett egy jót a Balatonnál! Indul a VG nagy Balaton-tesztje.

Hamarosan véget ér a nyaralószezon, így mindannyiunkban frissen élnek még a balatoni hekkezések és lángosozások. Az elmúlt években a balatoni vendéglátás meglehetősen megosztó téma a nyaralók körében, s még családon belül is késhegyre menő viták zajlanak arról, melyik büfébe vagy étterembe érdemes menni. A kérdés sokaknak fontos, ugyanis egy felmérés szerint a magyarok negyede évente egyszer ellátogat a Balaton partjára.

A vendéglátás munkaerőhiányát alaposan megérzi a mindenkori vendégkör, ugyanis a lassú kiszolgálás mellett gyakran panasz tapasztalható az ételek minőségével, mennyiségével vagy túlárazásával kapcsolatban.

Pedig a hírek szerint idén egy szakács akár egymillió forintot is összeszedhetett havonta.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

A és a Nébih nem véletlenül indított grandiózus razziát a magyar tengernél: a horror áron mért, ám olajban tocsogó lángosok, frissensültek riasztóak lehetnek a vendégek számára, emiatt pedig sokszor kereshetünk magunknak másik vendéglátó egységet.

De vajon megtaláltuk-e már az igazit?

Ugyanis a Balaton nem csak az észvesztve rohangáló pincérek, a kevés töltelékkel kiadott palacsinták és a vizezett sörök lelőhelye, hanem igazi gasztroélmények hazája is. Nagyszerű fagylaltozókat, igazi olaszos pizzériákat, gourmet éttermeket, híres borászatokat, apró hekkezőket is felfedezhetünk nyaranta a Balaton legjobb strandjain és legszebb városaiban.

Várjuk olvasóink véleményét a cikk alatt kommentben, vagy Facebook oldalunkon, illetve e-mailben a [email protected] címünkön.

 

étterem Balaton hekk lángos
Kapcsolódó cikkek