Turizmus

Továbbra is Guller Zoltán felel a fejlesztések kormányzati koordinációjáért

A miniszteri biztosi kinevezés mellett Guller továbbra is ellátja a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatói feladatait.

Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke a turisztikai térségek fejlesztésével kapcsolatos állami feladatok koordinációjára Guller Zoltánt, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatóját miniszteri biztossá nevezte ki 2020. július 1-től 2022. június 30-ig terjedő időtartamra – jelent meg a Magyar Közlönyben.

A kinevezéssel Guller Zoltán megbízatását gyakorlatilag meghosszabbították, ugyanis már 2017 novemberében miniszteri biztosi megbízást kapott Seszták Miklós akkori nemzeti fejlesztési minisztertől 2018. április 14-ig, később ezt a kinevezést 2020. június 30-ig meghosszabbították.

A lap szerint Guller feladata miniszteri biztosként

a turisztikai fejlesztések során gondoskodni a kormányzati feladatok összehangolásáról. Emellett a fejlesztésekhez rendelkezésre bocsátott források hatékony felhasználásáról is dönt.

Guller Zoltán
Fotó: Vémi Zoltán / VG

Továbbá az önkormányzatok közti együttműködés kialakítása is az ő feladata lesz.

Feladatai közt szerepel

  • a magyarországi turizmus fejlesztésében érintett hazai és külföldi vállalkozásokkal, gazdasági szereplőkkel való kapcsolattartás megszervezése,
  • a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 megvalósításának ellenőrzése,
  • a feladatok irányítása,
  • és az érintett szereplők közti kapcsolattartás.
  • A miniszteri biztosi kinevezés mellett Guller Zoltán továbbra is ellátja a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatói feladatait.

    MTÜ Guller Zoltán miniszteri biztos
    Kapcsolódó cikkek