A néhány tíz millió forintos árán gépészetileg megújult és arculati ráncvfelvarrások után ismét étteremként is szolgálatba helyezett Spoon The Boat a Covid óta csak rendezvényhelyszínként üzemelt, és most teljesen új személyzettel, új étlappal és koncepcióval, á la carte éttermi szolgáltatásokkal kibővülve nyitott meg újra.

Nyáron a teraszé a fő szerep a hajón.
 Fotó: Spoon

Az üzemeltető, az Eventrend Group most látta időszerűnek, hogy a turizmus szolgálatába állítsa a Budapest és a Duna fővárosi szakaszának közepén horgonyzó Spoont. 

Ez az a hely, ahol szerelembe lehet esni Budapesttel, ahonnan teljes panoráma nyílik a város sok száz éves épített örökségére és kivételesen szép természeti adottságaira

 – fogalmazott Kőrössy Zoltán, az Eventrend egyik alapító-tulajdonosa a Világgazdaságnak.

Az étteremhajóról kivételes panoráma tárul a város nevezetességeire.
Fotó: Spoon

A kétezres évek elején nyílt Spoon étterem és rendezvényhajó Budapest ikonikus helyszíne, ami a város egyik bakancslistás helye lehet újra. A megújult külcsín mellett a gasztronómiai értékek megőrzése és tovább gyarapítása a legfőbb feladat, amihez igen magas nívójú, nagy szaktudású séfet igazoltak.

A ma már két Michelin-csillagos magyar séf, Pesti István mellett a Babelben is sokat tapasztalt szakember, Kovács Árpád séf személyében találták meg a biztosítékot, aki 

élete eddigi legizgalmasabb kihívásának a Felix Kitchen and Bar megnyitását és Budapest legjobb éttermei közé emelését tartja, 

és a Spoonban minden eddig szerzett tapasztalatát kamatoztatni fogja.

A Spoon The Boat kozmopolita fine bistro stílusban, a hagyományos magyar konyhát ötvözi az aktuális nemzetközi kínálattal, kortárs technikákkal. Alapanyag-választéka szerint könnyed városi étkezésre törekszik magas minőségben, de nem alkalmi, ünnepi jelleggel, hanem laza, kötetlen baráti beszélgetések, déli és esti étkezések helyszíneként. A fehér terítők is csak ünnepi alkalmakra, rendezvényszervezők kérésére kerülnek elő, amúgy a kávéházi hangulattal hétköznapi éttermi jelleget ölt magára a hely.

Gravlax, a könnyű étkezés jegyében.
Fotó: Spoon

Az ebéd- és a vacsoraforgalom 30–70 százalékban oszlik meg itt hagyományosan, miként a vendégek összetétele is hasonlóan, 30 százalék belföldi és 70 százalék külföldi lesz várhatóan, utóbbiakhoz sokat hozzátesznek a szervezett turistacsoportok.

A Lánchíd szomszédságában álló rendezvény- és étteremhajó 2020 augusztusában került az Eventrend kötelékébe, de a teljes nyitást a többször visszatérő karanténidőszakok nem tették lehetővé. Most érkezett el az idő, hogy a főszezon kezdetére megnyíljon minden helyszín, a café, a lounge, a fűthető és hűthető üvegterem, a télikert és a terasz. Tizenkét hónapos, egész évben nyitva tartó hely lesz, de a főszezon a nyár a páratlan panoráma és a nagy terasz miatt is.

Nem bíztak mindent a lokációra, a konyha a hely nagy erőssége
Fotó: Spoon

Turnusonként kétezer fő kiszolgálására alkalmas a Spoon, ahol terveznek olyan rendezvényeket is, amikbe a rakpartot is bevonják – tudtuk meg.

A Gundel és a New York Kávéházzal egy családban a Spoon

Az Eventrend Grouphoz jelenleg 31 projekt tartozik, és mintegy 800 munkavállalót foglalkoztat. A csoporthoz kötődik mintegy 20 gasztronómiai vállalkozás, többek között a Gundel Étterem, a New York Kávéház, a Centrál Kávéház, a Spoon the boat, a Főőrség Kávéház, a Városliget Café, a Séf Asztala, a Symbol, a Groupama Aréna vagy a Müpa cateringszolgáltatása, emellett 24 budapesti rendezvényhelyszínen 79 egyedi rendezvényterem értékesítése. Magyarország mellett Csehországban is jelen van a cég a vendéglátás piacán.