Turizmus

Lepusztulóban a szolnoki Tisza Szálló

A kínai tulajdonos munkásszállót csinált a patinás ingatlanból, ezt azonban az önkormányzat megtiltotta.

Egyre inkább lecsúszik az elmúlt években Szolnok egyik szimbóluma, a Tisza Szálló, melynek tavaly már a gyógyfürdője és az ártézi kútja is csak időlegesen üzemelt, míg éttermi része bérleményben volt és csak kiszállításos menüztetésre volt alkalmas. A patinás épületet a tavalyi év második felében pedig külföldeket befogadó munkásszállóként hasznosította a kínai tulajdonos, amíg az önkormányzat közbe nem lépett.

Noha a múlt év végén az ünnepi időszak alatt pár napra a gyógyfürdő ismét kinyitott, a múlt héten már azt lehetett olvasni az épület Verseghy parki főbejáratának és az átriumos gyógyfürdőjének kapuján, valamint a Tisza-parti ártézi kútján kihelyezett A4-es lapokon, hogy 

műszaki okokból a szállodai rész, a gyógyfürdő és a közkifolyó sem működik.

NB Tisza szálló (13 of 13)
Fotó: Nagy Balázs/Mediaworks

A Szoljon írása szerint az ajtók zárva vannak és a szálló honlapján olvasható számok sem elérhetők, de a szolnoki lap a tulajdonos Z.H.X.Y. Investment Management Kft. két ügyvezetőjét, Peng Xiao Tiant és Quao Yu Feit sem érte el, ahogy Peng Peng igazgató asszonyt sem.

A Tisza Szálló épülete Szolnok egyik ékköve, ám a vidéki Magyarország első gyógyszállójának tulajdonosai érdemben hosszú évek óta nem költöttek az épületre. Ez pedig meglátszik annak állapotán, a minősítés elvesztésén is – mondta a Szoljonnak válaszolva Pókász Endre, a városháza koordinációs és kommunikációs osztályának vezetője.

Azonban mivel a szálloda magántulajdonban van, a város nem sokat tehet, így hiába tárgyalt az épület megvásárlásáról vagy közvetített befektetőket, nem sikerült dűlőre jutni a tulajdonossal.

Pókász szerint a város vezetése tarthatatlannak látja a jelenlegi helyzetet, és mindent megtesz azért, hogy a szálloda múltjához, adottságaihoz méltó befektetőt találjon, ám ehhez nélkülözhetetlen a tulajdonos pozitív hozzáállása. Szolnok egyébként évente 2,5 millió forintot ad a tulajdonosnak a szálloda közkedvelt kifolyójának üzemeltetésére .

Tavaly nyáron a város ugyan meghagyta az épület intézményi besorolását, ám megtiltotta, hogy ott munkásszálló üzemeljen.

 

szolnok Tisza Szálló szálloda
Kapcsolódó cikkek