A magyarországi cégek vezetői napjainkban nem a munkaerő megszerzésére, hanem megtartására helyezik a hangsúlyt -- állapítja meg a TMP Worldwide nemzetközi személyügyi tanácsadó cég a magyar munkaerőpiacról ebben az évben készült felmérésében. Az MTI tájékoztatása szerint az egész országra kiterjedő tanulmány 250 cég megkeresésével készült. A válaszadók között elsősorban autóipari, elektronikai és telekommunikációs vállalatok voltak. A megkérdezett vezetők több mint 60 százaléka a szakképzett munkaerő megtartását tekinti legfontosabb feladatának. A vállalatok döntő többségben a műszaki és középszintű munkatársak fejlesztésére költik a legtöbb pénzt, míg a vezetők és felső vezetők képzésére kevesebb figyelmet fordítanak.
A szakképzettség általános szintjét Magyarországon közepes, illetve jó osztályzattal értékeli a piac, de a felmérés azt mutatja, hogy a középszintű műszaki és speciális szakképzettségű munkatársak körében hiány mutatkozik a. A megkérdezettek több mint 70 százaléka jelzett ezen a szinten mennyiségi és minőségi problémákat. A tanulmány másik fontos megállapítása, hogy megindult az országon belüli munkaerő-vándorlás, de ennek erősödése nem várható a közeljövőben. A megkérdezettek 15-20 százalékos arányban alkalmaznak az ország más részeiből munkaerőt.
A megkérdezettek több mint 70 százaléka kritikusnak ítélte meg a vezetők megtalálását, a fele elégedett a középvezetők toborzási lehetőségeivel, és 75 százalék azt jelezte, hogy a fizikai munkásokat a legkönnyebb találni.