Medgyessy Péter továbbra is bízik a szocialista frakció egy jelentős csoportjában, és arra számít, hogy a konstruktív bizalmatlansági indítvány szavazásánál nem lesz meg a szükséges parlamenti többség. A Magyar Nemzet Online úgy értesült, hogy a szocialista képviselők közül többen is támogatásukról biztosították a kormányfőt.

A Magyar Nemzet Online úgy értesült, hogy Medgyessy Péter már a köztársasági elnökkel történt ma reggeli egyeztetés előtt eldöntötte: mégsem adja be lemondását. Az MNO információi szerint a miniszterelnök döntésének hátterében az áll, hogy a szocialista frakció egy jelentős csoportjának még mindig bírja a támogatását, így abban bízik, hogy a konstruktív bizalmatlansági indítvány szavazásánál még sem sikerül a szükséges parlamenti többséget elérni Kiss Péter vagy Gyurcsány Ferenc megválasztásához. Úgy tudjuk, a szocialista képviselők közül többen is támogatásukról biztosították Medgyessyt, és arra kérték, ne adja fel miniszterelnöki megbízatását. Lapunkat szocialista forrásokból arról tájékoztatták, hogy Medgyessy maradása a mai MSZP kongresszuson is szóba kerül.

Az MNO értesülései szerint Medgyessy Péter döntésében az is szerepet játszott, hogy a köztársasági elnöktől nem kapott megfelelő garanciát arra vonatkozóan, hogy a kormányváltás gyorsan és zökkenőmentesen fog végbemenni, mivel Mádl Ferenc a mai megbeszélésen úgy nyilatkozott, hogy augusztus 31-nél előbb nem kívánja kinevezni az új miniszterelnököt. (MNO)