Az erotikus cikkeket és kellékeket forgalmazó Beate Uhse német vállalat a gazdasági fellendülés lanyhulása ellenére tovább növelte forgalmát és nyereségét az idei év első felében, közölte a flensburgi székhelyű cég. Az idei év első felében a társaság adó előtti eredménye 1,3 százalékkal 8,6 millió euróra, adózott eredménye pedig 32 százalékkal 6,2 millió euróra nőtt.

Az európai szexpiac piacvezető cégének árbevétele 5,5 százalékkal 135,7 millió euróra nőtt a tavalyi első félévhez képest. A cég közlése szerint az első félév kedvező folyamatait kissé fékezte a második negyedévben a logisztikai központ Hollandiába való áttelepítésének elhúzódása, illetve a szórakoztató üzletág - internet, telefon, fizető csatorna - gyengélkedése.

Beate Uhse a félévi eredmények ismertetésekor óvatosan nyilatkozott a második félév kilátásairól: korábbi közlése szerint az árbevétel kilenc százalékkal 290 millió euróra, az adózás előtti eredmény 13 százalékkal 22 millió euróra emelkedik. A társaság forgalma tavaly 269,2 millió euróra nőtt az előző évi 244,5 millió euróról.

A nehéz piaci környezet ellenére tavaly a csomagküldő szolgálat fejlődött a legjobban. A fizetős Premiere csatornán sugárzó Beate Uhse TV pedig már tavaly elérte a nyereséges sávot, a tervezettnél egy évvel korábban.(origo.hu)