A tegnapi vegyes zárások után a mai napra emelkedő nyitást várnak az elemzők. A frankfurti DAX 0,1%-kal, a londoni FTSE 6 ponttal nyithat tegnapi záróértékénél magasabban.

Az olaj árának héthetes mélypontjára esését követően emelkedhetnek az európai részvények árfolyamai. A Kingfisher és az LVMH árfolyama emelkedhet, miután ADR-jeik 2,8, illetve 2%-kal zártak európai záróáruk felett. A Total árfolyama is erősödhet, miután a cég a nettó eredmény 39%-os emelkedéséről számolt be. Az Eni 41%-kal 1,35 milliárd euróra növelheti nyereségét az elemzők várakozása szerint. (eBroker)