Jelentős infrastrukturális fejlesztéseket végzett az elmúlt néhány évben Dunakeszi önkormányzata, amely az idén tovább folytatja a beruházásokat. Csatornahálózat építésére összesen mintegy 2,4 milliárd forintot fordítottak - tájékoztatta lapunkat Erdész Zoltán, Dunakeszi alpolgármestere, országgyűlési képviselő. A több ütemben megvalósult beruházásnak köszönhetően mára a település csatornázottsága 98 százalékos. A fejlesztést a környezetvédelmi alap célelőirányzatának támogatásából, valamint saját forrásból finanszírozták.

Dunakeszi közlekedési infrastruktúrájának fejlesztése érdekében több mint 130 utcát szilárd burkolattal láttak el, továbbá a forgalmi dugók csökkentése céljából körforgalmi csomópontokat építettek ki. Az önkormányzat további 60 utca aszfaltozását tervezi. Az ehhez szükséges forrást privatizációs bevételekből biztosítják. A tervek között szerepel a csapadékvíz-hálózat fejlesztése is.

Az osztrák kisvárosok példáját követve ebben az évben folytatják a város köztereinek parkosítását, virágosítását. Mintegy 150 millió forintos beruházással a mai ügyféligényeknek megfelelően felújították és kibővítették a városházát. A lakóparkokat övező Duna-parti oldalon kiépült a kerékpárút, amelyet szeretnének összekötni a korábban kialakított vízparti sétánnyal. Egyúttal rácsatlakoznak a Duna menti települések által létesített kerékpárútra. Ez évben a révtől Gödig megépítik az autó- és kerékpáros közlekedésre alkalmas utat, amely vélhetően még több turistát vonz majd a Duna közelébe. Most folyik a kivitelező kiválasztását célzó közbeszerzési eljárás. A beruházás számítások szerint 150 millió forintba kerül, amelyet 95 százalékban pályázati forrásból finanszíroznak.

Várhatóan még az idén elkezdődik a városi uszoda építése, amellyel régi álmuk valósul meg a dunakeszieknek. A 25 méteres medencét magában foglaló létesítmény a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola mellett lévő fűtőmű területén kap helyet. A látványtervek már készülnek, a fejlesztés koncepcióját most állítja össze az önkormányzat. A beruházást PPP keretében kívánják megvalósítani, városi összefogással, a helyi vállalkozások bevonásával.