A svéd rendőrség tovább vizsgálja annak a négy éves kislánynak az ügyét, akit tavaly nyáron súlyos fokú lehűléssel vittek kórházba.

Testhőmérséklete jóval a normális szint alá süllyedt, napokig igen kritikus volt az állapota. A szülei azt mondták: eszméletlenül találtak gyermekükre, aki megítélésük szerint egy szokatlan betegséget kapott el.

A kórházi személyzet azonban kételkedett a szülők állításában, majd az ügy az ügyészség elé került, amelynek gyanúja szerint a kislányt a hütőbe tették vagy sokáig hideg vízzel locsolták.

Vizsgálatok később kimutatták, hogy a kislány teljesen egészséges, és nem kapott el semmilyen furcsa, ilyen fokú lehűlést okozó betegséget - írja a Local című svéd honlap.

A lány apját az eset után őrizetbe is vették, azonban később elengedték.

A gyanú szerint a férfi többször megverte lányát, erre utaltak a gyermek hátsérülései is, amiket a kórházba szállításakor észleltek az orvosok. A kislányt a kórházi kezelés után a szülők beleegyezésével nevelőintézetben helyezték el. Az ügyészség azonban még nem talált elég bizonyítékot a szülők elítélésére. VGO