Magyar gazdaság

Oszkó: tovább kell a hitelkeret

A kelet-európai térségnek és Magyarországnak a korábban tervezettnél tovább lesz szüksége az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) támogatására - nyilatkozta az bank londoni közgyűlésén Oszkó Péter a távirati irodának.

A magyar pénzügyminiszter kiemelte, a jelenlegi helyzetben nyilvánvalóan nem lehet egyértelmű határidőt szabni arra, hogy mikortól nem lesz szükség az EBRD szorosabb együttműködésére - írta a bama.hu az MTI híre alapján.

Most az látható, hogy "amit egy-másfél éve gondoltunk, az kicsit későbbre tolódott" - fogalmazott a pénzügyminiszter, aki szerint a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is nyitott a támogatás kiterjesztésére, ha erre szükség lenne.

Szollár Domokos kormányszóvivő, az ausztriai Göttweigben - ahol a Bajnai Gordon miniszterelnök egy fórumon vesz részt - szombaton közölte: a magyar költségvetésben lévő tartalék és rendelkezésre álló hitelkeretek egyelőre elegendőek. Egyelőre egyáltalán nem szükséges és nem reális az IFM-től kapott hitelkeret megváltoztatása.

A tágabb értelemben Kelet-Európa gazdasági válságával kapcsolatos óvatos derűlátás jegyében ért véget szombaton Londonban az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) éves közgyűlése. A bank elnöke szerint a súlyos válság miatt lekerült a napirendről az EBRD korábban tervezett kivonulása a térség fejlettebb országaiból.

gazdasági válság IMF Szollár Domokos Bank makrogazdaság EBRD Oszkó Péter
Kapcsolódó cikkek