Magyar gazdaság

Budapest a világ tíz legkedveltebb konferenciahelyszínei között

Budapest a 8. helyre ugrott a Union of International Associations (UIA, Nemzetközi Szervezetek Szövetsége) 2008. évi rangsorában, a legkedveltebb konferenciahelyszínek listáján az előző évi 24. helyéről - derül ki a Magyar Turizmus Zrt. hírleveléből.

A szervezet három kategóriát különböztet meg a rendezvények mérete, időtartama, illetve azok szervezői alapján. Az UIA listája szerint Magyarország az A és B kategóriákban a 20., a C kategóriában pedig a 21. helyet szerezte meg, összesen 175 konferencia vendégül látásával. Budapest mindhárom kategóriában a 8. helyen szerepel, 141 rendezvénnyel.

Az UIA listája alapján Magyarország a 29., Budapest pedig a 24. helyen végzett 2007-ben a világranglistán. Jelentős változás az is, hogy Magyarország 2008-ban 14 várossal szerepel a UIA rangsorában (Balatonalmádi, Balatonfüred, Budapest, Debrecen, Győr, Lajosmizse, Miskolc, Pécel , Pécs, Siófok, Sopron, Szeged, Székesfehérvár, Veszprém), míg 2007-ben Budapest mellett csupán Pécs került fel a listára.

A UIA frissen publikált adatai szerint 2008-ban az Egyesült Államokban, Franciaországban és Szingapúrban rendezték a legtöbb szervezeti konferenciát. A városok közötti versenyben Szingapúr, Párizs és Brüsszel állnak a lista élén. Az európai városok közül még Bécs (4.), Barcelona (5.), Genf (7.), Budapest (8.) és London (9.) szerepel a Top 10-ben - ismerteti a hírlevél.

UIA Budapest konferenciahelyszín
Kapcsolódó cikkek