Magyar gazdaság

70 milliárddal támogatja az informatikai cégeket a kormány

Informatikai, infokommunikációs-technológiai (ikt) fejlesztési akciótervet dolgozott ki az ágazat szereplőinek közreműködésével a kormány - mondta Varga István gazdasági miniszter pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium vezetője hozzátette, az akcióterv nem a fióknak készült, a kormány, együttműködve a gazdasági és a civil szféra képviselőivel, meg is valósítja a tudásgazdaság fejlesztését, a kutatás-fejlesztést, illetve a beruházás ösztönzést célként kitűző programot.

Az akciótervben mintegy 70 milliárd forint szerepel a célok megvalósítására, nagyrészt uniós forrásból, de az összeg az infrastruktúra-fejlesztést is magában foglalja.

Keresztesi János, a program kidolgozásában és megvalósításában is résztvevő Informatikai Vállalkozások Szövetsége elnöke kifejtette, az informatika multiplikátor hatása miatt az ágazat fejlesztése az egész gazdaságra pozitívan hat.

infokommunikációs-technológiai Varga István Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium Informatikai Vállalkozások Szövetsége IKT
Kapcsolódó cikkek