Varga István

Leállt a Bloomberg, elmaradt a kötvényaukció

Elhalasztotta a mára tervezett 3 milliárd fontos kincstárjegy-aukciót a brit államadósság-kezelő (DMO), egy platform technikai problémáira hivatkozva, az előzetes ajánlatokat törölték.
2015.04.17 Olvasási idő:

Egyre nagyobb a vita, hagyják-e csődbe jutni Ciprust

Vitát váltott ki Wolfgang Schauble német pénzügyminiszter interjúja, amelyben kijelentette, hogy Ciprus "nem rendszerreleváns", és a szigetország csődje nem jelentene veszélyt az euróövezet túlélésére nézve.
2013.01.28 Olvasási idő:

A javasolt 7 milliárd forint helyett csak 3 milliárddal jut több pénz

Hárommilliárd forintot csoportosított át a kormány az Új Széchenyi Terv egyik legnépszerűbb konstrukciójára, a kombinált mikrohitel program vidéki kiírására – közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ).
2012.06.25 Olvasási idő:

Több hitelt vettünk fel, mint amennyit törlesztettünk

A háztartások forintban júliusban is több hitelt vettek fel, mint amennyit törlesztettek, devizában viszont az előző hónapokhoz hasonlóan nettó-hiteltörlesztők voltak, vagyis többet törlesztettek, mint amennyit hitelt felvettek - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán.
2011.08.31 Olvasási idő:

Milliárdokat dobunk ki az ablakon a bankkártyák miatt

Gyors, hatékony, kézenfekvő - a bankkártya használat mellett ezek a legfőbb érvek, de a nagy kérdés az, hogy kinek is éri meg igazán.
2011.05.11 Olvasási idő:

Régiós céggé válna az MVM

Az MVM-leány Ovit fogja felépíteni a magyar–szlovák gázvezetéket. A paksi bővítés tervei készülnek, a vértesi erőmű akár hosszabb távon is fennmaradhat. 2010-ben a csoport felszámolta veszteségforrásait, az idén növekedésre készül, 2011 a fordulat éve lesz. A Világgazdaságnak Baji Csaba, a társaság elnök-vezérigazgatója adott interjút.
2011.05.11 Olvasási idő:

Főtáv: milliárdos spórolás

2010.05.28 Olvasási idő:

Nagyüzem a magyar-amerikai kapcsolatokban

Sűrű programot bonyolít az új budapesti amerikai nagykövet, aki két megállapodást írt ma alá. Az egyik intézkedik a jövedelemadóknál a kettős adóztatás elkerüléséről, és az adóztatás kijátszásának megakadályozásáról; a másik pedig a tudományos és technikai együttműködésről.
2010.02.04 Olvasási idő:

Célkeresztben a kkv-szektor

Az elmúlt évhez hasonlóan idén is nagy hangsúlyt fordít a kormány a kis-és közepes vállalkozások (kkv) megsegítésére – mondta Varga István gazdasági miniszter a pénteki kormányszóvivői tájékoztatón. Hozzátette: az Európai Uniós átlagot meghaladva Magyarországon a GDP 1 százalékát juttatják el valamilyen támogatás formájában a kkv-knak.
2010.01.22 Olvasási idő:

Derűlátó görögök, bizalmatlan piacok

2010.01.22 Olvasási idő: