Magyar gazdaság

Vízműbotrány: Az egyetem egy fillér vízdíjat sem fizet

A Pécsi Tudományegyetem szerint bírósági letétbe helyezi a szolgáltatónak fizetendő vízdíjat, míg nem tisztázódik, hogy a Pécsi Vízművet vagy a Tettye Forrásház Zrt.-t illeti.

A Pécsi Tudományegyetem bírósági letétbe helyezi a szolgáltatónak fizetendő vízdíjat addig, amíg jogerős ítélet nem születik arról, hogy vajon az a Pécsi Vízművet vagy a Tettye Forrásház Zrt.-t illeti. Imhof Gábor, az intézmény gazdasági főigazgatója akkor azt a magyarázatot adta, hogy ha a Vízműnek fizetnének, amely esetleg időközben megszűnik, akkor nincs kitől visszaperelni a pénzt - értesült a bama.hu.

Ha a Forrásháznak, de a Vízmű lesz a pernyertes, akkor viszont nem sok eséllyel kapnák vissza a Forrásháztól a befizetett összegeket, hiszen ezt a társaságot mindössze ötmillió forinttal alapították.

Ettől a szándékától az egyetem elállt, miután Páva Zsolt polgármester tárgyalást kezdeményezett, és személyes garanciát vállalt, amelyet Imhof Gábor kellő biztosítékként elfogadott arra az esetre, ha fizetési gondjai lennének a felsőfokú tanintézetnek.

Pénteken azonban az egyetem gazdasági tanácsa úgy döntött, mégis bírósági letétbe helyezik a vízdíjat, amely éves szinten meghaladja a félmilliárd forintot. A döntés tényét Gábriel Róbert rektor megerősítette.

vízdíj EKF sues Pécsi Vízmű Pécs vízmű-botrány
Kapcsolódó cikkek