Magyar gazdaság

A Medgyessy-kormány által leváltott vezető visszatér az MFB-hez

Baranyay Lászlót nevezte ki a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. elnök-vezérigazgatójává Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter az MFB tulajdonosi jogainak gyakorlójaként, miután Dr. Erős János közös megegyezéssel távozott a bank éléről.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az MFB Zrt. új vezetésétől elvárja, hogy objektív következetességgel tekintse át a bank korábbi működését, tárja fel és a lehető leggyorsabban orvosolja a fellelt problémákat, tegye hatékonnyá, takarékossá és átláthatóvá a rábízott működését és működtetését. Elvárás továbbá, hogy az egységes ágazati vagyonpolitikában az MFB Zrt. váljon a hazai gazdaság motorjává, legyen aktív részese a gazdaság helyreállításának, megújításának és fejlesztésének - áll a szaktárca közleményében.

Baranyay László 1993-tól közel 9 évig már dolgozott a fejlesztési banknál különböző munkakörökben, mely időszak alatt 2001. szeptember 24. és 2002. május 30. között a bank elnök-vezérigazgatója volt.

Posztjáról az akkor megalakult új kormány visszahívta, majd az MFB Zrt. Igazgatósága rendkívüli felmondással 2002. június 24-én megszüntette munkaviszonyát is, amelyet a Magyar Köztársaság Legfelsőbb Bírósága jogerősen törvényellenesnek ítélt.

 

 

Világgazdaság Online-->

Baranyay László vezető MFB
Kapcsolódó cikkek