Magyar gazdaság

Hitelből építik meg a horvát autópálya Dráva-hídját Eszéknél

Hitelajánlatokat vár nyilvános ajánlattételi eljárás keretében a horvát autópálya-építő és üzemeltető állami cég (HAC), a 130 millió eurós kölcsönből az Eszéknél tervezett Dráva-hidat építik meg.

A HAC az Eszék és a magyar határnál fekvő Pélmonostor (Beli Manastir) közötti autópályaszakaszra tervezett híd megépítéséhez keres hitelezőt. A horvát hivatalos közlönyben és a társaság honlapján közzétett ajánlattételi felhívás keretében február 16-ig várják a pályázókat.

Az egyelőre csak tervezetként szereplő híd része a magyar határtól a bosznia-hercegovinai határig tartó A5-ös autópálya még hiányzó, mintegy 33 kilométeres szakaszának. A két határ közötti sztrádából eddig a Bosznia-Hercegovinától Eszékig tartó 56 kilométernyi útvonal készült el.

    A horvát A5-ös autópálya az Európai 5/c közlekedési folyosó egyik eleme. A még teljesen ki nem épült hálózat Budapesttől az M6-os autópályát jelenti, amely Ivándárda közelében vezet majd át Horvátországba. Innen Szarajevón át az Adriai-tengerig folytatódik, ahol a szintén horvátországi Ploce kikötővárosnál csatlakozik rá a majdan Dubrovnikig tartó A1-es sztrádára.

MTI Eco-->

Horvátország autópálya építkeszés eszék hitel
Kapcsolódó cikkek