Magyar gazdaság

Fél milliárddal tartozik Stadler - Itt a nagy adóslista

A legnagyobb adósok összesen 44 milliárd forintot meghaladó tartozást halmoztak fel - derül ki az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) honlapján megjelent adatokból.

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) publikálta a legnagyobb adósok listáját. A listát az Euroszámtech Kft. vezeti több mint 1 milliárd forintos tartozással, amelyhez közel ugyanekkora büntetést halmozott fel a tartozás miatt. A dobogó második és harmadik helyén a Big-Ker, valamint a VITOLD-AG Kft. állnak, kissé lemaradva, de még mindig 2 milliárd forint feletti tartozással.

Magánszemélyek 10, cégek 100 millió forint adótartozás felhalmozása után kerülhetnek a „szégyenlistára”.

Az ismert vállalkozó, Stadler József közel fél milliárd forinttal tartozik az adóhatóságnak, amelynek fele „adóhiány”, és közel ekkora a megállapított „jogkövetkezmény”.

A fél éven keresztül folyamatosan fennálló, és 10 millió forintot meghaladó adótartozást felhalmozók közt szerepel Gáspár Győző, és felesége Gáspárné Balla Beáta is. A listán több mint 3 ezren szerepelnek, és több mint 30-nak lakcíme sincs. A listán van Lang Györgyi énekesnő is.

adóhivatal adósság adóhatóság Gáspár Győző adó adótartozás szégyenlista
Kapcsolódó cikkek